Tränings och blogguppehåll

På grund av fler olika orsaker har vi haft träningsuppehåll och även för lite tid till att blogga. Jag hoppades på att ett uppehåll skulle få saker att falla på plats för Indy inför de stundande tävlingarna.
Igår la jag spår åt Indy och under tiden det låg till sig tränade jag lydnad med båda. Arne gjorde ett bra pass, men var lite het i början. Måste tänka på att jag ska börja passet med en uppfräschning av belöningsreglerna och sen köra momenten, för det blev bättre efter första belöningen.
Indys lydnad gick riktigt bra! Framförgåendet är nästan tävlingsklart, bara små detaljer kvar att slipa på. Underbart!! Krypet börjar också se fint ut. Där är det dock lite mer kvar att slipa på innan det är tävlingsmässigt. Övriga delar av appellprogrammet ser fina ut och jag har en bra känsla inför kommande appellspårtävling.
Appelltävlingarna denna helg blev inställd båda två, vilket passade oss utmärkt eftersom vi inte har kunnat träna så mycket. Nu laddar vi för appellspår den 4 eller 5 maj. Lottningen är inte klar än,… Hoppas hoppas att jag kommer med på något av dem.
Spåret igår gick skitdåligt rent ut sagt…. Jag kände en stor tvivel att jag någonsin skulle få Indy att spåra bra… Men jag gillar ju utmaningar, så jag bestämde mig för att om jag så skulle bli tvungen att spåra varje dag, så skulle jag få honom att spåra bra till tävlingarna om två veckor!!

Idag ska vi på MH på Mälarö BK. Jag har samlingstid kl 11.15, så jag åkte hemifrån tidigt så jag skulle hinna spåra innan.
Jag hade tänkte ut ett nytt upplägg. Långa raksträckor mellan vinklarna och 15 m lina som han fick gå på maxlängd i för att få så mycket frihet som möjligt och jag skulle inte påverka honom alls. Lovade mig själv att oavsett vad han gjorde skulle jag bara följa med.
Vilken succé!!! Han spårade jätte fint och löste spåret utan problem. Hade det varit tävling idag hade vi säkert fått en 7 i alla fall. Jag är såååå nöjd!!
Det svänger fort kan man ju säga. Igår var jag nära att lägga ner och idag känns inte tävling om två veckor alls omöjligt. Jiippp!!!
Arne fick också ett spår som han löste fin fint. Mattes lilla spårmaskin!!
Eftersom det kommer bli en massa spårning framöver kommer jag inte lägga in spårloggen i bloggen, men jag för logg på alla spår och ni hittar den under respektive flik här ovan ”Spårlogg för Indy” och ”Spårlogg för Arne”.

Sitter i bilen med datorn i knät och nu är det dags att avsluta så jag hinner till min samlingstid på Ekerö. Jag brukar inte ha datorn med mig, men jag har jour så den måste vara med så varför inte passa på att blogga lite då när det blev tid över. 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s