Hemma och vabbar, Jocke borta = träningsupplägg spricker…

Jag tränar nästan alltid på lunchen och tar då lite längre lunch. Den här veckan låg planeringen likadant. När vi vaknar på måndagen har Pelle feber… Suck! Där sprack lunchträningen! Dessutom hade Jocke en långkörning från och tillbaka till Malmö. Han drog  på natten till tisdagen och behövde sova innan han drog, så min måndagskvällsträning på Nacka BK med skotträning sprack också…. Panik!! Tävling om fem dagar!! Jag som hade planerat att kedja hela appellydnaden och hoppats på att någon skulle kunna hjälpa mig att kommendera…
Som vanligt när det kör ihop sig för mig, så ringer jag syrran. 🙂 Hon var hemma och skulle inte göra något speciellt på kvällen, så hon kunde passa Pelle. Yes!!!! Vilken tur att jag har en så underbar syster som ställer upp!!!
Skotträningen började kl 18, så jag hann spåra lite innan och träna Arne.
Arne gör enorma framsteg!!
Platsliggning i en minut med hakan i backen, inga problem!
Läggande och ställande när han går framför mig och jag backar börjar se riktigt bra ut!
I framförgåendet har vi nu börjat ta flera steg innan belöning.
Apporteringen har han börjat få gripa apporten på backen framför mig och göra en ingång, går kanon! Ettans apportering sitter som en smäck.
Inkallning 15-25 m, kanon!
I måndags provade jag även att utmana honom i fotgåendet. Han fick göra ett helt fotgående a la klass 1/appellen och han klarade det!!!! Wow!! Det vi skulle fått avdrag på är att sätter sig lite för långt bak i höger om och helt om halt. Så häftigt!!!
Platsliggningen med skott gick inte så bra denna gång. Indy lyfte på huvudet i första skottet. Jag fick honom att lägga ner huvudet igen trots att jag stod på 50 meters avstånd, men huvudet åkte upp igen på nästa skott. Grr!!! Fick honom inte att lägga ner huvudet igen och han började röra sig framåt, så jag lät honom ligga med huvudet uppe.
När det var dags för budföring la jag honom igen och första skottet låg han, andra skottet lyfte han huvudet igen. Jag sa nej i mycket skarp ton och kommenderad honom att lägga ner huvudet igen. Nästa skott låg han så då belönade jag honom.
På budföringen valde jag en tävlingsmässig på 50 m, lägre budföring alltså. Gjorde den mycket bra, men satte sig snett både hos mottagaren och hos mig. Jag är nöjd ändå eftersom man inte burkar få avdrag för snett sättande i budföringen.
Körde sen genom hela appellydnaden med kommendering. Stort tack för hjälpen Jo-Jo!! På det stora hela är jag nöjd. Snea sättande + islag i mig i inkallningen, apporteringen och hoppet. Får lägga fokus på ingångar ett tag. Det jag är väldigt nöjd med är tempot!! Mina tempoövningar har givit utdelning!! Härligt!!
Fotgåendet var inte det bästa, men vi värmde inte upp ordentligt innan. Framförgåendet var första sträckan bra, men andra sträckan gick han ut åt höger och inte i sträckt koppel. Tränade på framförgåendet efteråt och fick då flera fina sträckor. Tränade även på ingångarna och de gick bra. Fotgående behöver också en omgång, men det får bli vid nästa träningstillfälle.
Summeringen av den måndagskvällen, jag är mycket nöjd med mina killar!! De gör hela tiden framsteg och det innebär att vi är på rätt spår i träningen. Härligt!!

Hur skulle jag nu lösa tisdagen…?? Syrran jobbar och har inte tid att passa Pelle. Jag känner fortfarande ett stort behov att spåra varje dag. Är inte nöjd med spåret, känns alldeles för osäkert och det är tävling på lördag…. :/ Hur gjorde jag när jag var mammaledig? Tränade när Pelle sov… Han sover inte middag längre…. Meeen när jag gick prommisar i skogen hade jag honom i bärryggsäcken. Jaaa!! Han får åka ryggsäck när jag spårar. Sagt o gjort! Packar bilen och iväg till Rensätraängarna för att spåra. Intill ängarna finns det en lekplats, så lite sandlådeleksaker packades också.
Att spårar med Pelle på ryggen gick kanon!! Pelle tyckte det var kul och satt i ryggsäcken och tjatade: Indy spår! Indy spår! (Låter mer som Ndy År) Och vid slutapporten fick han hjälpa till att kasta bollen = lyckan var total!! Att sen leka lite på lekplatsen med gungor, rutschkana och sandlådan, ja då blev det en toppen eftermiddag!!

Pelle redo för att spåra!
Pelle 20130430

Gunga är sååå kul!!
Pelle2 20130430
När vi åkte därifrån handlade vi lite godis, åkte hem och lagade kycklinggryta, en av både Pelles och mina favoriter. Efter maten blev det mys i soffan med lite Valborgsgodis. MYYYSSS!!!!

Jocke kom hem tidigt i morse, så nu ska vi göra oss i ordning för att åka till ängarna mellan Nacka Golfklubb och Velamsund för spårning och picknick. 🙂

PS. Hur spårningen går ser nu på flikarna ovan ”Spårlogg för Indy” och ”Spårlogg för Arne”. Uppdateras i stort sätt dagligen. 😉

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s