Kurs för ett gäng flattar

I helgen var familjen på Fiskeboda Camping i Julita med husvagnen. Jag höll lydnadskurs för ett gäng flattar från Kennel Ryegate’s på deras kennelläger. Otroligt fina hundar och duktiga ägare. Det blev två roliga och intressanta dagar.
Mycket imponerad av den ena ägaren som har en av de hetaste flattar jag sett, men som med enkla medel hela tiden höll hunden i ramen och fick den att jobba mycket bra. Himla häftigt att se! Jag hoppas att alla ägarna är lika nöjda med helgen som jag är.
Pelle o Jocke åkte till Eskilstuna och fikade hos en gammal vän till honom på lördagen och på söndagen undersökte de omgivningen. Jocke skötte också all markservice utom matlagningen, som jag stod för. Tyckte helgen flöt mycket bra och det var kul att kunna ha familjen med sig.
Naturligtvis hann jag med att spåra med Indy och även träna lite lydnad med båda mina egna. Lydnadspasset på söndags morgonen är ett av årets bästa. Båda hundarna gjorde fina framsteg i momenten. Supernöjd! Här är förra veckans spårlogg inkl helgen i Fiskeboda:

Spår 17 130402
Liggtid: 45 min, inget synintryck.
Underlag: Barmark, klassisk skog med löv, ris, mossa blandat
Terräng: Ganska gless skog utmed viltstängslet i skogen bakom vårt hus.
Väder: Sol, 1 plusgrad
Spårsträckning: ca 300 m spår, länk till spåret, godis ca var 10-15:e meter + 2 pinne och pinne som slut, nästan nedgrävda.
Utvärdering: Idag gick det riktigt bra! Spåret var nästan rakt. Jag går i lite svagt slalom för att kolla av att han inte bara chansar. Meeen (konstigt att det alltid finns ett sådant..) han gick över alla pinnarna utom slutet. Mao var det för tidigt att gömma pinnarna lite under löv och likande. I morgon kör vi ett spår till utmed viltstängslet. Ett av de få ställen jag har i närheten med barmark. Om det finns möjlighet ska jag lägga in en lite mer vinkellikande böj.

Spår 18 130403
Liggtid: 55 min, inget synintryck.
Underlag: Barmark, klassisk skog med löv, ris, mossa blandat
Terräng: Ganska gless skog utmed viltstängslet i skogen bakom vårt hus.
Väder: Sol, 3 plus grader
Spårsträckning: ca 260 m spår (saknas 30 m, glömde sätta på gps:en), länk till spåret (saknas 30 m, glömde sätta på gps:en), godis ca var 10-15:e meter glesare i början och tätare på slutet + 2 pinne och pinne som slut.
Utvärdering: Idag var tempot lägre. Kanske ska hålla liggtiden runt timmen… Kan vara därför han var lugnare idag. Provar det nästa gång också.
Idag hittade han alla pinnarna och spårade ännu bättre än igår! Bara att fortsätta nöta spår så ofta jag kan med samma upplägg. Ska försöka börja lägga pinnarna djupare och djupare. Hoppas på barmark i Katrineholm till helgen.

Spår 19 130405
Liggtid: 60 min, inget synintryck.
Underlag: Barmark, ängsskog löv på marken
Terräng: Gles skog vid en äng i Fiskeboda, Julita
Väder: Sol, 1 plus grader
Spårsträckning: ca 300 m spår, länk till spåret, några godisar ca 4 st + 2 pinne och pinne som slut.
Utvärdering: Spårade bra. Han har ett annorlunda spårsätt än jag är van vid. Idag fick han lite mer lina och det fungerade bra. Han slår en del men löser spåret på sitt sätt och missar inte någon godisbit eller pinne. Känns bra, men vi behöver spåra mycket mer innan jag känner mig säker.

Spår 20 130406
Liggtid: 65 min, inget synintryck.
Underlag: Barmark, äng.
Terräng: En äng i Fiskeboda, Julita
Väder: Sol, 5 plus grader
Spårsträckning: ca 550 m spår, rakt spår som avslutades med en avrundad spetsvinkel, länk till spåret, några godisar ca 5st + 2 naturpinnar och en vanlig pinne som slut.
Utvärdering: Spårade på bra. Slog en del, men missade inga godisar eller pinnar. Hade mycket problem med vinkeln och jag fick hjälpa honom genom att backa och röra mig mot spåret.

Spår 21 130406
Liggtid: 50 min, inget synintryck.
Underlag: Barmark, äng.
Terräng: En äng i Fiskeboda, Julita
Väder: Sol, 5 plus grader
Spårsträckning: ca 390 m spår, länk till spåret, ca 5 st godisar, 2 pinnar+pinne som slut.
Utvärdering: Har stora problem i vinklarna, men löser resten av spåret bra. Jag måste träna massor av vinklar! Ska börja lägga godis rätt tätt i vinkeln för att öka noggrannheten och få honom att förstå vinkeln bättre.

På söndags eftermiddagen började jag känna mig hängig och har varit risig både igår och idag. Naturligtvis har jag massor att göra på jobbet, så att vara hemma från jobbet är inte till att tänka på. Bara att bita ihop och köra på… Hundarna har fått stå tillbaka lite de här dagarna. Hoppas på att orka spåra lite på torsdag.

Ja, just de.. Jag kom med på MH:t den 20:e april, jiiiipppppiiii!!!!!!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kurs för ett gäng flattar

  1. Lindha skriver:

    Hörde det, härligt! 🙂 Hoppas det blir av, är mkt is kvar i skogen, men skall ju bli jättevarmt i helgen!!! Hoppas snön kan försvinna snart, så tävlingssäsongen kommer igång ngn, i skogarna är det mkt snö kvar än- suck!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s