Vilken upplevelse!!!!

Idag mår jag rätt ok. Hostar, snorar och är fortfarande hes, men mycket piggare. Har fixat med en massa måsten idag på dagen och på eftermiddagen blev det lite spårning.

Indy spår 6 130310
Liggtid: 5 min, inget synintryck
Underlag: Mjuk skarsnö första två tredjedelarna, hård skarsnö sista tredjedelen
Terräng: Öppen, ängen mittemot Nacka Golfbana
Väder: Sol, 4 minus grader
Spårsträckning: ca 200 m spår, tre mjuka böjar, godisbelöning (torrfoder) ca vart 5-10 meter och större hög med godis som slut. Kastade bollen i spåret vid fyra tillfällen då han gick perfekt i spårkärnan, var av det sista kasten blev slutet. Dvs han kom aldrig fram till sista större godishögen.
Utvädering: Idag spårade han verkligen i början!!! Inget fladder eller sicksack mönster, dock två tillfällen när han bara stannar och tittar rakt fram, men kom igång fint igen när jag pekade i spåret. Han gick fint i spårkärnan med ett rejält drag i selen. Vid tre tillfällen när han spårade som bäst kastade jag bollen över huvudet som belöning. Han klarade alla tre böjarna fin fint!
Den sista delen (ca 50 meter) när det blev hård skarsnö blev det en massa fladder osv och jag fick visa på spåret igen flera gånger. Fick dock ca 6-7 meter med bra spårning precis i slutet så jag kastade bollen över huvudet och avslutade där.
Mycket nöjd med Indys spårning idag. Ja, för idag kan man verkligen kalla det för spårning, sååå himla kul!!
Jag ska försöka hitta fler marker där det är lite mjukare skarsnö, då det uppenbart var enklare för honom. Känns viktigt att han fortsätter att lyckas så här bra. Det behöver hans självförtroende.

Arnes spår 11 130310
Liggtid: 40 min, inget synintryck
Underlag: Mjuk skarsnö och hård skarsnö i omgångar, färskt korsande rådjurspår. Jag såg när den korsade. Spårade med Indy några hundra meter i från.
Terräng: Öppen, ängen mittemot Nacka Golfbana
Väder: Sol, 4 minus grader
Spårsträckning: ca 350 m spår med 3 st 90 graders böjar och en svag böj, godisbelöning (ostkuber) med varierande längd mellan, men ca var 10-20 meter, pinne som slut.
Utvädering: VILKEN HUND!!!! Han gick som på räls idag!! Fladdrade bara till med huvudet i sidled där rådjuret hade korsat vårt spår.
Vilket spår!!!! Jag tror jag aldrig har upplevt en sån här spårningstillfälle. Ja, inte vad jag kan komma ihåg i alla fall. Allt bara stämde! Vilken kick!! Blev tvungen att ringa Jenny (Arnes uppfödare) när jag åkte därifrån för att berätta vilken underbar hund jag har.
En perfekt avslutning på en mycket bra och trevlig söndag!!!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vilken upplevelse!!!!

  1. Sarate skriver:

    Shit vad kul att det gick så himla bra!! Den känslan ska du hålla kvar vid för det känns ju så jäkla bra när det bara går sådär rätt 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s