Dagens spårlogg

Idag känner jag mig lite piggare. Spårade med hundarna efter att jag lämnat Pelle hos dagmamman och när jag kom hem jobbade jag lite med saker jag kan lösa från soffan. 🙂 Lite uppgifter som ska kollas, fixa nytt schema till bilgruppen, svar på lite mail osv. Nu känner jag inte riktigt samma panik över att varit från jobbet flera dagar. Har lite fler jobbsaker som behöver göras, men de får nog vänta till på söndag. Det börjar bli dags för lite lunch och kanske en lunchlur… 😉
Men först ska ni få dagens spårlogg.

Arnes spår 10 130308
Liggtid: 35 min, inget synintryck
Underlag: Hård skarsnö, några korsande gamla spår.
Terräng: Öppen, isen på Sågsjön
Väder: Sol, 4 minus grader
Spårsträckning: ca 300 m spår med 2 st 90 graders böjar, godisbelöning (ostkuber) med varierande längd mellan, men ca var 10-20 meter, leksak som slut.
Utvädering: Idag jobbade han fint! Undersökte de korsande spåren, men gick direkt tillbaka till rätt spår utan att ringa. Hade fyra koncentrationssläpp, ett när några hundar passerade på avstånd, ett när ett flyplan åkte över oss, ett när det sjöng lite i isen och ett när han bara kollade av omgivningen.
Böjarna var inga problem och sista 100 metrarna spårade han kanon fint med ett jämt och bra tempo. Nästa spår får nog samma upplägg. Börjar bli dags att introducera pinnar i spåret…. 🙂 Om jag bestämmer mig för att lägga någon pinne i spåret kommer jag nog att minska liggtiden, så det blir lite enklare…eller… Hmm, jag får se hur det blir.

Indys spår 5 130308
Liggtid: 5 min, inget synintryck
Underlag: Hård skarsnö
Terräng: Öppen, isen på Sågsjön
Väder: Sol, 4 minus grader
Spårsträckning: ca 150 m spår, två mycket svaga böjar, godisbelöning (torrfoder) ca vart 5-10 meter och större hög med godis som slut.
Utvädering: Idag spårade han riktigt bra de sista 20 metrarna!!! Innan dess var det mycket fladder, bara stå still och glo eller en del sicksack över spåret. Meeen på det stora hela ett mycket bättre spårningsarbete än de tidigare spåren. Vi är helt klart på rätt väg!! Så se upp alla bruksrävar, snart debuterar vi!!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s