Vilken dag!!!

Samling i morse kl 8 i Viksbergs ridhus för elitlydnad igen. Idag var det Apollogruppen som arrangerade tävlingen. Vi var 10 st som anmält oss, men det var bara 4 st som kom. Skööönt! Jag drog startnummer 4 precis som jag ville ha.
Allt flöt på riktigt bra idag! Jag är mycket nöjd. Indy hittade på en ny sak i zätat, han tvekade i kommenderingen, segt sättande och första (stå) fick jag säga två gånger. Man undrar varför sånt händer!! Han har aldrig gjort det tidigare och helt plötsligt gör han det på tävling….
Om man bortser från zätat var lägsta betyg 8. Det var på fria följet där han stundvis inte var helt parallell och hade sega sättanden i stegförflyttningarna. Övriga betygsneddrag var något tveksamt läggande i inkallningen, tempo in på hopp apport, gick över pinnen en gång och omtag i vittringen, något framflytt i fjärren. Jag är mycket nöjd hans attityd och fart. Det kändes verkligen kanon kanon idag!!

Moment Poäng Koefficient Summa
Sittande i grupp 10.0 3 30.0
Platsliggande 10.0 2 20.0
Fritt följ 8.0 3 24.0
Stå, sitt, ligg under marsch 6.5 3 19.5
Inkallande 9.0 4 36.0
Rutan 10.0 4 40.0
Apportering med dirigering 10.0 3 30.0
Metallapportering 9.0 3 27.0
Vittringsprov 8.5 3 25.5
Fjärrdirigering 8.5 4 34.0
Totalpoäng 286.0
Pris 1:a pris

När prisutdelningen var klar spårade jag med Arne.

Spår 6 130224
Liggtid: 10 min, inget synintryck
Underlag: Spårsnö
Terräng: Öppen, äng
Väder: Sol, 0 grader
Spårsträckning: ca 150 m spår med en svag böj, godisbelöning ca var 20:e meter, godis + leksak i mitten och som slut.
Utvädering: Sista 50 metrarna gick i ett tillplattat spår efter en fyrhjuling med ett tunt lager snö på. Hade lite otur att de körde över mitt spår strax efter jag hade lagt det, men jag tänkte går det så går det.
Arne gjorde ett fantastiskt spår!!!! Jobbade jätte fint hela spåret!!!!!!!!! Låg på i selen, lagom sug framåt, mitt i spårkärnan hela tiden, visste precis vad han skulle göra. Ingen skillnad alls på spårningen där vårt spår blivit ”överkört” av fyrhjulingen.
Han var inte så jätte intresserad av godiset. Han åt några bitar och sen fortsatt han spåra. Kanske inte så konstigt då det bara var uppblött torrfoder. Bättring med godare godis till nästa gång!! Leksakerna tog han upp och vi lekte en stund. Inga problem att ta upp spåret igen efter leksaken i mitten. Jag är sjukt nöjd med min lilla schäfer som bara är 3.5 månader!!

När jag kom hem åt jag lunch med familjen och sen sov jag middag en timme. UNDERBART!!! En toppen dag!! Jag mår såååå bra!!!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vilken dag!!!

  1. helena skriver:

    Trodde jag hade kommenterat här men tydligen inte 🙂 Grattis till en bra tävling, fler såna så vi kan komma och heja på er på SM! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s