Lunchträning

Indy och jag tränade genom alla elitmomenten utom fria följet. Jag är mycket nöjd med träningen, han gjorde alla momenten utom inkallningen 10:a mässigt. Inkallningen gjorde han två halvdana ställanden. Men sen fick jag till två bra, så det känns som vi kom någon värt med dem också. Läggandena i inkallningen var mycket bra!
Det konstiga som hände i zätat på tävlingen såg jag ingen tendens till. Belönade upp själva stå, sitt och ligg ordentligt.

Arne fick ett spår och lite lydnadsträning.
Lydnadsträningen går verkligen framåt. Han gör ingångarna nu spontant och sätter sig rakt i vid sidan. Han kan gå fot rakt fram ca 5 meter. Sitta vid sidan i fotposition med bibehållen kontakt trots störning. Han kan ligg från stående och sittande med rätt teknik. Han kan stå både från liggande och sittande och sitt från stående och liggande. I sitt från stående har jag fortfarande hjälper för att han inte ska göra det med fel teknik.
Apporteringen har vi haft lite strul med. Det börjar arta sig så pass att han griper och kan hålla några sekunder, men det är inte alltid det fungerar. Vi tränar vidare.
Framförgåendet har vi också börjat med. Han kan nu stå framför mig och titta i färdriktningen. Nu ska jag få honom att börja röra sig framåt.
Han är himla rolig att träna och jag önskar att jag hade tiden att träna mer än jag gör!
Så här blev gårdagens spår:

Spår 7 130226
Liggtid: 20 min, inget synintryck
Underlag: Spårsnö
Terräng: Öppen, äng
Väder: Halvklart, 3 plus grader
Spårsträckning: ca 100 m spår med två svaga böjar, mycket korsande minst dygnsgamla spår, godisbelöning ca var 20:e meter, leksak som slut.
Utvädering: Vilken naturbegåvning!!! Spårade jättefint i ett lagom tempo. Undersökte två av de korsande spåren, men gick direkt tillbaka till det rätta spåret. De övriga korsande spåren brydde han sig inte om. Böjarna tog han helt utan problem. Låg hela tiden i spårkärnan. Han är en lite pärla!!

Nu ska jag kolla en snabbis på fejjan, sen är det sängen och en stunds tv-tittande innan John Blund kommer.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lunchträning

  1. Men så har de ju en duktig matte också!

  2. Härligt att de är så himla duktiga båda dina killar!! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s