Elitlydnad Kelpieklubben i ridhus på Ekerö och lite spår med Arne

Då var det dags igen för tävling. Uppladdningen denna vecka har inte varit den bästa eftersom jag och Pelle varit sjuka. Lite träning har jag orkat med, men inte som planerat. På det hela taget gick det hyfsat idag.

Moment Poäng Koefficient Summa
Sittande i grupp 10.0 3 30.0
Platsliggande 10.0 2 20.0
Fritt följ 8.5 3 25.5
Stå, sitt, ligg under marsch 7.0 3 21.0
Inkallande 8.0 4 32.0
Rutan 10.0 4 40.0
Apportering med dirigering 9.0 3 27.0
Metallapportering 8.0 3 24.0
Vittringsprov 5.0 3 15.0
Fjärrdirigering 5.0 4 20.0
Totalpoäng 254.5

Det blev ett 2:a pris och en första placering.
I FF fick vi avdrag för position och något snett sitt. Han pendlade lite idag…. Var inte riktigt koncentrerad. Måste snäppa upp FF lite till tror jag.
I zätat fick han en knäpp och la sig istället för att sätta sig… Suck! Träna ännu mer med andra ord..
Inkallningen var ställandet och läggandet inte de kvickaste. Träna, träna och åter träna..
Rutan satt som en smäck, och apporteringsdirigeringen hade han lite tveksamt gripande. Hopp metallapport fick ett mycket tveksamt gripande. En helt ny och plank metallapport.. Inte poppis hos Indy!
Vittringen började bra, precis när han är på väg att ta rätt tvekar han och kollar av två andra pinna väldigt närgånget… Suck!
Fjärren hade han för mycket framåtbjudning, så på näst sista skiftet (från stå till sitt) ger jag ett lite hårdare kommando. Indy blir osäker och är på väg att lägga sig. Kommenderar igen, han lägger sig, kommenderar igen och nu sätter han sig äntligen. Ja, så kan det gå när man försöker ”rädda” momentet.
Attityd och arbetsviljan var mycket bra, så jag är nöjd med det. Nu slipar vi lite till på momenten tills nästa söndag då det är dags igen… Skam den som ger sig!! 🙂

Efter tävlingen passade jag på att spåra lite med Arne. Jag är mycket glad att jag gjorde det, för nu verkar det som att han kanske börjar förstå vad vi gör!! 🙂

Spår 5 130217
Liggtid: O min, syinintryck
Underlag: Spårsnö
Terräng: Öppen, äng
Väder: Mulet, 0 grader
Spårsträckning: ca 30 m rakt spår, godisbelöning ca mitten, godis + leksak som slut
Utvädering: Jäklar idag gick det bra!!!! Pang ner med näsan låg på ordentligt i selen som är lite för stor, så jag blev orolig att han skulle glida ur. Löste hela spåret mycket bra super nöjd!!! En timmes paus innan jag la nästa spår.

Spår 6 130217
Liggtid: 20 min, inget synintryck
Underlag: Spårsnö
Terräng: Öppen, äng
Väder: Mulet, lätt snöfall, 0 grader
Spårsträckning: ca 60 m rakt spår, godisbelöning ca mitten, godis + leksak som slut
Utvädering: Jag tyckte det nu var dags att kolla av om polletten hade trillat ner, så jag la ett riktigt överkursspår. Han såg inte när jag la spåret, spåret fick ligga i 20 min och dessutom började det snö under liggtiden. Jag är osäker på hur snöfallet påverkar spåret, men spännande var det.
Han visade ett visst intresse av spåret, men platsen var helt ny för honom. Lite spökig som han är nu stod han och tittade runt omkring sig en bra stund, spårade sen några meter, tittade runt omkring sig, spårade några meter, stannade och tittade osv. Ca fyra fem meter från mitten godisbelöningen spårade han på och hittade godiset. Kanon! Kändes bra att han spårade lite koncentrerat innan.
När han ätit upp godiset tittade han runt omkring sig en kort stund och började sen spåra på de resterande 30 metrarna fram till slutbelöningen utan uppehåll. Yes!!! Det var inte samma sug som det spåret han fick innan, men dock spårade han utan uppehåll med ett bra intresse. Jag är mycket stolt över mig själv som iskallt stod och väntade ut honom när han pausade för att titta på omgivningen. Högt betyg till otåliga matte!! 🙂
Nästa spår jag lägger blir även det utan synintryck, men med kortare liggtid, ca 10 min. Ska bli spännande att se vad han kommer ihåg från det här spåret och om han har börjat förstå vad vi gör! 🙂

Nu är det dags att ge hundarna kvällsmat och krypa ner i sängen för en stunds tvtittande. I morgon är arbete för min del igen och dagmamman för Pelle. Sköönt när vardagen går tillbaka till sin vanliga rytm!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Elitlydnad Kelpieklubben i ridhus på Ekerö och lite spår med Arne

  1. kerstin o matti skriver:

    Ta inte i för mycket innan du är riktigt frisk. avi spelade petanca i går . Vi vann 3 av 5 som vanligt. Tänk att de ska vara så svårt att vinna några fler. Kram mamma 0 pappa

  2. Och jag som fortfarande inte har sett Arne 😦 Grattis till Indys härliga attityd på tävlingen och första placering! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s