Arnes titthålsoperation

Igår var det dags att ta en dagstripp till Strömsholm för Arnes titthålsoperation. Lämnade honom vid åtta på morgonen och fick hämta honom igen vid tre på eftermiddagen. Under tiden han opererades åkte jag och Indy till Västerås, där jag besiktade bilen och tränade uppletande + lydnads på Västerås BK. Det blev en bra träning!
Operationen gick bra och de hittade inget fel i bogleden, på bogledsbrosket, omgivande senor och ligament. En del av mig tycker det är sååå skönt att det inte var något fel, men den andra delen av mig vill gärna ha ett svar till hans hälta. Veterinären ger nu bara de luddiga diagnoserna mjukdelsskada eller sviter efter panostiten som han hade i två omgångar i september och november.
Det som känns ännu jobbigare är att vi gjort en titthålsoperation på en frisk led. Hade vi inte gjort den operationen hade jag inte behövt haft honom i total stillhet i två veckor framöver och en efterföljande rehab på ytterligare fyra till sex veckor och antiinflamatorisk medicin i fyra veckor framöver. Men man kan även vända på det, om det är en mjukdelsskada eller sviter efter panostiten kommer de definitivt vara utläkt med den här behandlingen. Jag får tänka så helt enkelt. Jag tackar gudarna för att Arne är försäkrad! Annars hade det här blivit en mycket dyr historia.
På tisdag ska vi träffa Arnes sjukgymnast Charlotte Orrefors för att lägga upp en rehabplan för de kommande veckorna. Det ska blir skönt! Då har jag något att hålla fast vid och får ett hum om hur resten av året kommer att bli vad det gäller träning både fysiskt och psykiskt. För tillfället gäller det nu bara att hålla honom på mattan tills han får börja röra sig lite mer.

Förra helgen var det dags för den femte instruktörshelgen i ordningen. Denna gång var det valpen som stod i centrum på lördagen och hundens hälsa, massage och stretchning på söndagen. Mina hundar njöööööt av söndagen.
IMG_0409 IMG_0410 IMG_0411

Här kommer även lite bilder från lördagen.
IMG_0412 IMG_0413

Midsommarhelgen tillbringade vi i Oxelösund hos mamma och pappa. Skön avslappnad helg med god mat. Vi åkte hem på lördagseftermiddagen för på söndagen var det dags för sökträning igen med vår lilla sökgrupp:

Annette Ståhl med rottisen Frissan
Annette o Frizzan

Anna Östervall med Axxa:
Anna o Axxa 3

Ibland har vi andra som gästspelar i gruppen och denna gång var Frizzans helsyster med tillhörande matte o lillmatte med. Det blev en lyckad träning! Denna gång låg de flesta av de sex figgarna ute på fulldjup och Indy fick markera alla med lösrulle o påvis och det gick galant!! Rullmarkering o påvis har vi tränat mycket på separat och nu när jag plockade in det i söket gick det kanon! Jag är supernöjd!

På torsdag kväll blir det lydnadsträning med Anna o Axxa och på lördag morgon är det dags för sökträning igen. 🙂

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Arnes titthålsoperation

  1. annettestahl skriver:

    Vad skönt att det gick bra med operationen! Förstår ändå din frustration att man inte hittade något när han har fått ”preppas” inför den. Snart är ni igång igen. Vi ses på lö i dubbel bemärkelse 😍👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s