Lite träning och nu hängig

Vi har tränat en massa och då främst lydnad. Indy tränar vi på brukslydnaden i högre och elitklass och Arne på främst appell-lydnad + lydnadsettan, men vi har även börjat nosa lite på grunderna till en del momenten i de högre lydnadsklasserna.
Båda hundarna är en fröjd att träna med och träningen går framåt med stormsteg. Indy har jag fått börja skälla, men det är låååååångt från att var i närheten av hur det ska se ut på tävling. Jag är mycket lycklig över att han överhuvudtaget får fram något som liknar ett skall. Framåtsändandet går det däremot framåt med en ruskig fart och vi börjar mer och mer att närma oss slutprodukten. Vi har fortfarande långlinan kvar, men han börjar få in avståndet där han ska sakta av. Underbart!!
Tungapporten har vi börjat med en två kilos för att jag inte vill förlora fart, något som lätt händer med Indy. Nästa träningspass är han nog mogen för fyra kilos apporten.
Arnes grunder börjar sitta riktigt fint och min plan att starta lydnadsklass ett till hösten ser ut att bli verkligt. Om han fortsätter att utvecklas så här fint blir det nog en lydnadstvåa på senhösten. 🙂 Appellen kommer vi starta i november, har sett några tävlingar jag tänker anmäla mig till.
Däremot har det blivit lite dåligt med spårarbete. Två spår har det blivit för Indys del (se fliken ”Spårlogg för Indy”) sen lägre tävlingen. Arne har inte spårat alls. Vi lägger ner mer tid på lydnaden då jag känner att han behöver det mer. Helgerna framöver ser mer lovande ut vad det gäller spårträning. Snart är det SEMESTER och då är planen att jag ska spåra mycket!

Den 19 juni ska vi till Frida Wallén (Sundbergshundtjänst) för ”Bitarbete -Grund” med Arne. Vi ska gå genom grunderna till ett bra skyddsarbete. Det ska bli såååå kul!! Det var länge sen jag träffade Frida och hon har alltid så roliga och bra träningstips!! Jag har frågat om en privatlektion dagen efter den 20 juni, men inte fått något svar än. Hoppas på att det blir av. Skulle vilja ha hennes tips om hur jag ska gå vidare med Indys skall och lära mig hur jag kan träna personsök på jackor osv med Arne.

I söndags började jag känna mig väldigt trött och hängig. Pelle likså, han var rosslig och hade feber. Igår fick jag också lite feber, men hade en massa saker som måste göras på jobbet så det var bara att jobba på. Mamma o pappa var hos oss i helgen, så de tog hand om Pelle igår.
Igår eftermiddag hade han fortfarande feber och jag hade ett viktigt möte idag på morgonen, så mamma o pappa tog med sig Pelle till Oxelösund…. Hur ska vi klara oss utan vår underbara plutt tills på torsdag kväll???? Mamma o pappa kommer upp till oss igen på torsdag kväll eftersom Krille (min systerson) tar studenten på fredag.
Själv har jag också feber, ont i huvudet, halsen och lederna. Vid lunch gick jag hem…. Suck! Har inte tid riktigt att vara borta från jobbet, men jag orkar inte. Jag känner mig helt slut. Orkar knappt lyfta armarna eller vara upprätt. Nä, det blir sängen/soffan för mig några dagar. Tack o lov att jag kan göra vissa jobbsaker hemifrån, annars skulle jag hamna grymt mycket efter.
Nu ska jag ät lite kvällsmellanmål!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lite träning och nu hängig

  1. rackartygsaxxa skriver:

    Vad roligt det går så bra med killarnas träning!
    Det blir en spännande höst med andra ord. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s