Dagens lunchspår och tidigare dagars lydnadsträning

Tog ut lite komptid idag och tog långlunch med spårning på schemat. Härligt soligt väder, men fortfarande kallt. Det blev en toppen lunch!

Arnes spår 13 130321
Liggtid: 80 min, inget syn intryck
Underlag: Hård skarsnö med ca 3-4 cm nysnö
Terräng: Öppen, Mensätraängarna
Väder: Sol, 3 minus grader
Spårsträckning: ca 300 m spår, 5 nittograders böjar, 3 pinnar + pinne som slut. Inget godis, men kastade leksak i spåret vid två tillfällen, flera korsande spår.
Utvädering: Var oengagerad i början av spåret. Spårade men utan sug och i makligt tempo. Stannade vi några tillfällen och tittade på omgivningen. Jag kände att jag behövde öka på motivationen lite att spåra, därför kastade jag leksak i spåret och kamplekte ordentligt vid dessa två tillfällen och vid pinnarna. Pinnarna stannar han till vid, men han tar inte upp dem. Säger jag inget när han stannar till vi pinnen fortsätter han bara att spåra. Det beteendet jag vill ha är att han stannar, nosar på pinnen och sen tar kontakt med mig direkt. Jag behöver inte ha en apportering av pinne utan bara en tydlig markering. De korsande spåren verkar han inte ens notera. Alla vinklarna tog han utan att släppa spårkärnan och de sista hundra metrarna spårade han med större intensitet. Fortsätta med samma liggtid, spårlängd, antal pinnar och belöna lite då och då med att kasta leksaken i spåret när han går som bäst och så tror jag motivationen kommer att höjas. Är mycket nöjd med att vi löste lite av ”problemet” redan under dagens spårning.

Indys spår 11 130321
Liggtid: 60 min, inget syn intryck
Underlag: Hård skarsnö med ca 3-4 cm nysnö
Terräng: Öppen, Mensätraängarna
Väder: Sol, 3 minus grader
Spårsträckning: ca 300 m spår, två nittograders böjar, 4 pinnar + pinne som slut. Inget godis. Flera korsande spår.
Utvärdering: Oj oj oj vad han spårade fint idag. Låg på som sjutton i selen, svansen viftandes hela spåret. Tog vinklarna som på räls, alla pinnarna plockade han fint. Vid ett ställe där de första korsande spåren kom hade han lite huvudbry. Följde flera av de korsande spåren några meter, men matte följde inte med…. När han tog upp rätt spår igen berömde jag svagt med rösten. När nästa korsande spår kom undersökte han de mycket snabbt och fortsatte sen i det rätta spåret. Därefter verkar han inte ens notera resten av de korsande spåren. Mycket, mycket, mycket nöjd med Indy idag!!!

I tisdags kväll var vi på Nacka och jag körde genom Indy i hela appellen, men tränade extra mycket på framförgåendet. Momentet börjar arta sig riktigt fint. Jag behöver bara få honom att gå ut fortare till sträckt koppel. Provade två ställande och det första vände han emot mig. Fick honom att förstå att det var fel och att han skulle stanna med näsan i riktningen. Det andra ställande gjorde han fint! Övriga moment är inte något nytt för honom, men jag jobbar på tempot i inkallning och apportering samt snabbt sättande i hoppet. Det blev ett riktigt bra träningspass.
Arne jobbar jag med fotgående, ingångar, apportering och platsliggning (hakan i backen). Även han gör fin fina framsteg för varje pass!
Nu måste jag hasta tillbaka till jobbet!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s