Det går bra nu!

Idag träffade jag Susan och hennes BC Lizzie för spårträning på ängarna vid Nacka Golfklubb. Jätte kul att träffa Susan igen och det är första gången som vi tränar tillsammans. Vi fick en toppen förmiddag i solen med en massa härligt hundprat och utbyte av erfarenheter. När vi spårat klart fick hundarna busa och de hade riktigt roligt tillsammans. Nästa gång vi träffas ska vi nog lägga varandras spår. Förhoppningsvis blir det nästa söndag.

Indys spår 10 130317
Liggtid: 15 min, synintryck, såg när jag började gå
Underlag: Mest hård skarsnö
Terräng: Öppen, ängarna vid Nacka Golfbana
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: ca 300 m spår, två nittograders böjar. En ostkub ca var 10 till var 15 meter, 2 pinnar gropar efter ca en tredjedel och efter ca två tredjedelar. En lite hög med ostkuber i grop som slut. På ett ställe möttes Indys och Arnes spår parallellt med ca en meters mellanrum, strax innan slutet på Indys spår och precis i börja på Arnes spår.
Utvädering: Oj oj oj, nu spårar han verkligen!! Tog alla vinklarna jätte fint, plockade pinnarna fin fint. Höll sig i sin spårkärna där spåren gick parallellt med varandra. Känner mig underbart nöjd! Jag har helt enkelt två riktigt duktiga spårhundar nu! 😀
För Indys del är det dags för längre liggtider och skarpa vinklar. Så kul!!

Arnes spår 12 130317
Liggtid: 50 min, synintryck såg när jag gick iväg
Underlag: Hård skarsnö
Terräng: Öppen, ängen mittemot Nacka Golfbana
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: ca 350 m spår med 4 st 90 graders vinklar, godisbelöning (ostkuber) med varierande längd mellan, men ca var 10-20 meter, en pinne efter ca halva spåret och en pinne som slut. På ett ställe möttes Indys och Arnes spår parallellt med ca en meters mellanrum, strax innan slutet på Indys spår och precis i börja på Arnes spår.
Utvädering: Ja, vad säger man… Han går som fastvuxen i spåret. Verkar som inget kan påverka honom just nu. Sååååå himla nöjd!!
Nu är det dags för icke förarspår och planerade korsande spår som är äldre en orginalspåret.

Vilken toppen förmiddag!! Tack Susan!!

Jag har ändrat lite på Indys och min tävlings och träningsplanering. Jag har beslutat att inte starta på några jaktprov denna vår. Ett av våra stöttestenar är vattenarbetet. Det är bättre att vi startar i öppenklassen till sensommaren eller till hösten. Då har jag många månader på mig att få till vattenarbetet. Om jag lägger ribban högt och tränar för elitprov, så kan vi prova att starta elitklassen till senhösten om vi har fått vår sista etta i öppenklassen.
Första start i appellspår är tänkt till den 21 april, Nynäshamns BK, om vi kommer med vill säga. Har tre appellspår till som jag tänker anmäla mig till, så jag har reserver i fall jag blir bortlottad.
Om spårningen fortsätter att arta sig så här fint och vi blir uppflyttade ur appellen kommer jag nog att anmäla oss till lägre spår i slutet av maj – början av juni. Lydnaden har vi ju förutom krypet och framförgåendet, men båda de momenten börjar ta form nu. Allt känns riktigt bra!!

Arne går från klarhet till klarhet i lydnaden och vi nöter vidare. Nu ligger fokus mest på framförgående, kryp och platsliggning (hakan i backen). Han är sååå rolig att träna med!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det går bra nu!

  1. mamma skriver:

    VA HUNDARNA OCH DU ÄR DUKTIGA KRAM MAMS O PAPS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s