Arne är friskförklarad!!!!!!

Vilken vändning!! Jag kan knappt tro det är sant!!!!!
I tisdags var vi på återbesök hos Stefan Rosén på Redog. Han har inte träffat Arne sen innan titthålsoperationen på Strömsholm. Då de inte hittade något och det blev konstaterat att det är helt och hållet en muskelinflammation som orsakar Arnes hälta. Men varför han har fått muskelinflammationen är det ingen som vet.
Vi blev då hemskickade med Onsior (antiinflammatoriskt och smärtstillande), Ortoton (muskelavslappnade), Diasporal (magnesiumtillskott) och Svenska Djurapotekts Athlet som innehåller glukosamin, MSM, grönläppad mussla, L-argin, kondroitin, C-vitamin. Athlet är för att förbättra ledhälsan och det får Arne för att han även har fått en inflammation i boglederna, främst vänster, pga att han gått så länge med sin muskelinflammation.
Ortotonet skulle vi börja ta ca 3 dagar innan vi skulle på börja rehaben. Arne opererades den 4/11 och vi hade tid till Stefan den 17/11. Tyvärr ramlade Stefan och skadade sitt knä och vårt besök blev uppskjutet till den 1/12. Jag fick lite panik och tänkte att så länge kan vi inte vänta med att påbörja rehaben, så jag tog kontakt med Charlotte Orrefors. Charlotte är sjukgymnast på hund (och människa) och har haft hand om Arnes rehab tidigare.
Vi fick komma till henne den 18/11. Arne började äta Ortotonet på lördagen den 14/11 och redan på måndagen var han som en annan hund. Pigg o glad och ville leka med pinnar på de korta korta promenaderna han fick (ca 500 m 4 ggr per dag). På tisdagen gick vi en lite längre promenad på ca 1 km och då lyfte han på benen som en hanhund ska göra när de kissar. Jag kan inte minnas att jag sett honom lyfta på benen på det sättet. Han brukar alltid lyfta benet lite och då framåt samtidigt som han krummar lite med ryggen.
Hos Charlotte fick han laserbehandling och när hon kände genom honom kändes han mjuk och fin i musklerna. En stor skillnad mot hur det var när hon träffade honom sist i augusti. Vi beslutade att göra en intensiv behandling med laser, dvs laserbehandling två gånger i veckan framtill återbesöket hos Stefan och en försiktig ökning av promenaderna till 3*1 km. Dagarna förflöt bra, två gånger kändes han lite sämre, men på det stora hela såg Arne fräsch ut.
Hos Stefan i tisdags undersökte han Arne noggrant. Han provocerade bogarna ordentligt, vi gjorde böjprov (böjer ihop leden max i ca 30 sek och sen ska hunden trava direkt), klämde och tryckte på de muskler han haft ont i, inte ett pip från Arne. 🙂 Stefan kände inget motstånd i leder eller muskler alls!!! Han konstaterade att Arne inte hade ont någonstans och friskförklarade honom. Jag var så glad att jag grät!! Frågade hur Arnes framtid såg ut och fick till svars, att med en försiktig uppbyggnad under ca ett års tid så finns det inget som vi inte skulle kunna göra. Arne får träna/tävla i lydnads och bruksgrenarna. Han kommer till och med att få dra igen!!!! Min lycka är obeskrivlig!!! Jag har fått tillbaka min hund igen!!! Han kommer inte behöva gå i förtidspension!!!
Jag kommer alltid att vara tvungen att tänka mig för, så han inte blir överansträngd. Då det troligtvis är en överansträngning som från början framkallade muskelinflammationen när han var ca 8 månader och som aldrig läkt ut ordentligt efter det. Varannan dags-principen gäller för honom. Ansträngning en dag och vila nästa dag. Två dagars-tävlingar t ex är inte att rekommendera. Ska jag göra så är det minst två dagars vila före och efter dessa två tävlingsdagar.
Nu ska vi långsamt öka motionen med 200 m per promenad och vecka. Ca 20 % av promenaden ska han få gå lös och röra sig i det tempot han vill. Fortsätta äta Onsior (antiinflammatoriskt), laserbehandling en gång per vecka och ett nytt kosttillskott som heter Joint Balance Muscle Builder. Det innehåller grönläppad mussla (för lederna) och L-Glutamin för återhämtning och återuppbyggnad av musklerna. I mitten av januari ska vi tillbaka till Stefan. Jag hoppas då att Arne fortfarande mår så här bra och har byggt lite bogmuskler. Nu känns livet underbart!!!! =)

20140524-160348-57828558.jpg

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Arne är friskförklarad!!!!!!

 1. Ciris matte skriver:

  Såååå underbart Annika!!

 2. kerstin hedman skriver:

  Nu gråter jag också. Va roligt att få tillbaka den gamla glada Arne. Krama och pussa på honom från oss. Mams o paps.

 3. Holmstorp skriver:

  Åh Annika jag är så otroligt glad för din och Arnes skull!!!!! Helt fantastiskt! Kram ❤

 4. Anna & Axxa skriver:

  Oj, vilken härlig läsning!!! ❤
  Såååå skönt!
  Många kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s