Svårt!!

Idag debuterade vi i elitklass på jaktprovet i Garpenberg, Dalarna. Det var ett svårt prov för även för att vara elitklass. Långa dirigeringar både på land o vatten och ett mycket svårt sök. Söket var format som en tredjedels cirkel där de först skulle över ett fält med gräsbevuxen sankmark en sträcka på mellan 40-80 m som var tomt. Sen låg dummiesarna i skogskanten. Dubbelarkeringarna både på land o vatten var lagom svåra. 

Jag och Indy fick börja med dubbelmarkering på vatten som han spikade mycket fint. Paus under tiden den andra hunden gjorde sin vattendirigering. Sen fick vi göra landdirigeringen, ca 70-80 m lång och på ca 50-60 meter skulle de över som ett dike med vatten ca 1.5-2 m brett. Indy började fint och gick rakt o fint. När han kom fram till vattnet spelade det ingen roll vad jag gjorde. Jag fick honom inte över det. 😦 Vi bommade den helt enkelt. Sen gjorde den andra hunden sina landmarkeringar till vänster liksom i början av skogskanten som sen blev söket. 

Så blev det dags för oss att göra söket. Indy drog hela tiden till vänster. Jag fick honom inte till själva sökområdet, så efter fyra skick tackade jag för mig. Ingen idé att fortsätta försöka få ut honom. Det blev bara avdressy. Jag frågade om vi kunde få göra landmarkeringarna och det fick vi. Indy förvånade mig igen och gjorde två fina markeringar. Så idag fungerade markeringarna, men söket och dirigeringarna fallerade. Nu får vi hårdträna på det under veckan och så gör vi ett nytt försök på Brollstaprovet i Brottby, Vallentuna nästa söndag. 🙂

  
Bild från en träning för någon vecka sen. 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s