Indy och jag silvermedaljörer i distriktmästarskapet i lydnad

I lördags var det dags för DM och KM i lydnad. Min ursprungsplan var att starta Arne för att försvara får klubbmästartitel i lydnad, men av olika anledningar beslutade jag att tävla med Indy istället. Eftersom vi tävlar i elitklassen var det inte bara klubbmästerskap som stod på agendan, utan även distriktsmästerskap.
Indy och jag har varken tävlat eller tränat elitlydnad på över två år och jag hade bara fyra veckor på mig att träna innan det var dags för tävling, spännande!! Dessutom börjar gravidmagen ta ut sin rätt och jag orkar inte träna alls så mycket som jag ville, men det visade sig inte bli något större problem. Indy kom ihåg alla momenten utan problem, det var bara lite finslipning som krävdes. Hade jag haft några veckor till på mig hade resultat nog blivit ännu bättre.
På tävlingsdagen kändes han jätte fin och vi hade turen att ta spiken, det vill säga startnummer 1. Indy är ingen hund som behöver särskilt mycket förberedelser och med startnummer 1 kunde jag köra gruppmomenten, värma upp en kort stund och sen direkt gå in och göra vårt program. Det passade mig perfekt för då skulle jag inte hinna bli trött av all väntan. 🙂
Indy och jag hade en underbar känsla inne på planen!! Det var verkligen han o jag!! Ja, sen var det lite små detaljer som domaren inte tyckte var så bra, men det spelade inte mig någon roll för vi hade roligt!! 😀 Så här ser domarprotokollet ut:
image
Det enda jag irriterar mig på så här i efterhand är neddraget på rutan (sändande m lägg och inkall). Jag vet ju att han kan lägga sig innan kommandot, så hade jag varit lite smart hade jag sagt ligg direkt efter ståkommandot. Jag får skylla på att jag är allmänt gravid seg! 🙂
Jag är sååå otroligt nöjd med oss!! Härligt avslut på den här tävlingsterminen, DM-silver och KM-silver! 😀
image image
En sak till som gjorde mig väldigt glad var att Indys uppfödare Anna var där och hejade på oss. Vi har inte träffats på väldigt länge och det var super kul att ses!! Hon hade med sig Indys mamma o kullsyster. Sååå kul!!!! 😀

På kvällen var det funkisfest. Jag var lite tveksam till om jag skulle orka vara med, men jag tänkte: Det är en gång per år och jag måste få ha lite roligt också! Jag visste att jag skulle få betala det dyrt på söndagen, men det var det värt! 🙂 Lite bilder från fyrkampen som vi hade innan det var dags för en super god grillmiddag!
image
Arne i hundbowlingen. Hunden ska på ett valfritt sätt välta flaskorna. Jag valde att kommendera honom att apportera flaskan och direkt släppa den på tack-kommando. Fungerade kanon!

image
Hade pall med mig för att inte bli så trött, men blev ruggigt trött i ryggen så jag la mig ner ett tag. Arne var inte sen att haka på så han fick sig lite kel. 🙂 Tack Gunilla för bilden!
Förutom hundbowling, så skulle lagets hundar hämta in en massa bajspåsar med lite småprylar i. Laget hade fem minuter på sig att hämta så många som möjligt. Sen var det en stafett. Först fotgående i slalom mellan låga koner, hopp över hinder, vid en rallylydnadsskylt skulle hunden först sitt och sen lägga sig ner och föraren skulle gå runt hunden. sen skulle man gå fram till nästa rallylydnadsskylt och göra helt om framtill en lång agilitytunnel, därefter var det fotgående fram till nästa rallyskylt som hunden skulle sätta sig vid förarens sida och sen var det språng-marsch in i mål. Arne hade lite problem med agilitytunneln. Han tyckte det skulle vara mycket smartare att springa uppe på tunneln istället för i den… 😀 Men efter lite övertalning, så sprang han i den.
Det blev en toppen kväll och en perfekt avslutning på en mycket bra dag!
Som jag trodde fick jag betala på söndagen för alla lördagens aktiviteter. Var helt slut och tillbringade största delen av dagen i soffan, men det var det värt! 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s