Påskfirande på Faluns Djursjukhus

I lördags hittade Arne en mjukis älg på planen på Kind BK. Det bar han glatt runt på och skulle absolut ha den med sig in i bilen. När jag och Indy tävlade på söndagen tyckte Arne att livet var lite tråkigt där han låg i bakluckan, så han slet älgen i bitar och åt upp ”skinnet”. Under veckan har han bajsat ut lite i taget av älgen, men mått bra och varit fin i magen. 

I förgår blev han lös i magen, men jag tänkte inte mer på det. Igår var han bättre i magen, men inatt kom diarrén tillbaka ordentlig. Vid lunch försökte han bajsa, men det kom inte ut nått förutom lite slem o blod och ville inte ha någon mat. När Arne matvägrar, då är det illa!!! Så jag ringde destriktveterinären som hänvisade vidare till Faluns Djursjukhus (vi är ju hos några vänner i Hedemora, Dalarna). 

Vi fick tid till halv fyra på eftermiddagen och fick träffa veterinären vid fem, så vi fick inte vänta så länge. De hittade något misstänkt i grovtarmen, så Arne ligger nu inlagd med dropp och mediciner som förhoppningsvis ska hjälp honom att få ut den resterande delen av älgen den naturliga vägen. Har den inte kommit ut i morgon eftermiddag blir det operation. 😦

Vi vet inte hur länge han blir kvar på sjukhuset om det blir operation, så i värsta fall får Jocke åka hem själv på måndag och jag o Pelle får stanna kvar här tills nästa helg…. Ja, livet blir inte alltid som man tänkt sig…. 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Påskfirande på Faluns Djursjukhus

  1. Lena Larson skriver:

    Fy så läskigt, håller tummarna för att han snabbt får ut resterna av älgen. Där gällde tydligen inte ordspråket ” lite skit rensar magen, mycket blir man mätt på ”. 😦

  2. Katrin Andersson skriver:

    Fy så hemskt! Hoppas det kommer ut den naturliga vägen och att allt går fort och bra!😍❤️💐

  3. mamma skriver:

    Hoppas allt går bra . Tänker på er. Kram Mams o Paps

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s