Debut högre klass sök på Kind BK i hällregn

Efter en hel natts hällregn startade dagen med samling kl 9, sen lydnad, platsliggning och uppletande på klubben. Trots regnet gjorde Indy en mycket bra lydnad. Ja, vi fick avdrag på dåliga sättanden i fria följet och att han var hög på krypet, men han kröp trots vätan!! Vi ledde med god marginal efter lydnaden!! 

Uppletandet var riktigt bra! Vi fick 0,5 poängavdrag för att jag fick för mig att han var utanför rutan och störde honom med det, så han stoppade två gånger för att fråga om han var rätt. Jag är mycket nöjd!! Uppletandet har verkligen utvecklats dit jag vill. 

Sen var det dags för söket… Redan när jag gick mot starten kände jag att han inte var på tårna. Kändes trött. Började skicka till höger, fint slag. Skick till vänster, kom med rulle och gjorde ett fint påvis. Nästa skick hyfsat, sen gick det inte så bra…. Grunt skick följt av två blindmarkeringar och nollan var ett faktum. 😦 Sista blindmarkeringen såg jag hur han tog rullen och fortsatte söka med den i munnen… 

Nu har det hänt att han blindar vid tre tidagare tillfällen och gemensamt för alla tillfällen är att han är trött.. Nu är det bara att ta nya tag och träna på enligt en ny plan. Inför nästa tävling ska jag ha ett bättre upplägg och låta honom vila i stort sätt hela veckan innan tävling. Inför den här tävlingen har vi tränat alldeles för mycket. Jag VET ju att han går kanon om jag låtit han vila och ändå gör jag inte det. Blir mycket besviken på mig själv!!

Men vi fick en mysig helg med familjen i husvagnen, med toppen väder igår! Vi tog bl a en tripp till Svenljunga simhall som jag rekommenderar varmt. Mycket fräsch och trevlig anläggning som dessutom inte kostade så mycket att besöka. Toppen!!

Avslutar med bild på Kind BK och Arne med sitt fynd han hittade i diket, som han sen tyvärr hade sönder.  

   

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s