På tisdag är det halvtid

Nu är det läääänge sen jag bloggade sist. Har inte orkat riktigt, blivit tvungen att prioritera andra saker istället. 🙂

Julen blev en toppen jul, med god mat och umgänge med nära o kära. Nyårsafton blev lite annorlunda. Vi bestämde oss för att lägga in klinker i hallen och köket. Kruxet med det är att man inte bör gå på de nylagda klinkerna under två till fyra dagar. Så dagen innan nyårsafton åkte jag, Pelle o hundarna till mamma o pappas radhus i Oxelösund. Mamma o pappa tillbringar vintrarna i Spanien, så det blev till o fira nyårsafton själv med Pelle o hundarna.
Under tiden vi latade oss i Oxelösund slet Jocke hårt med det tunga jobbet ett lägga in klinkerplattor med storleken 60*30 cm. Klockan 22 på nyårsafton var allt på plats och på fredagskvällen kunde vi komma hem igen. Nu har vi helt nya golv i hela undervåningen. Vardagsrummets nya parkett la Jocke in under mellandagarna. Jag är överlycklig!! Det blev sååå fint. Tyvärr har jag inga bilder på parketten, men här bilderna på de nya klinkergolvet. På den första bilden skymtar man den gamla tråkiga bruna korkmattan från sjuttiotalet i spegeln.

image image

 

Jag är sjukt nöjd!!

Graviditeten flyter på. På tisdag har jag gått halva tiden och det har varit/är kämpigt. Efter trettonhelgen jobbade jag 50 % i en och en halv vecka. Långsamt blev jag tröttare o tröttare igen. Humöret blev sämre igen. Jag började känna mig yr igen pga lågt blodtryck. På lördagen svimmade jag… Dessutom började jag få mer o mer ont av min foglossning. Att sitta o jobba gjorde det inte bättre.
I måndags stannade jag hemma hela dagen och fick en tid hos gyn som utan tvekan sjukskrev mig på heltid. Med en bestämd blick sa hon sen till mig att jag nog fick vänja mig vid tanken att jag inte kommer orka arbeta något mer innan förlossningen… 😦
Det är bara att acceptera helt enkelt.

Innan jul började jag komma igång och gå lite bättre promenader med hundarna. De har även fått sig några träningspass. Arne har fått ett spår, uppletande och några lydnadspass. Indy två pass sökpass, ett uppletande och några lydnadspass. Dagarna vi tränar sök blir tyvärr helt vikta åt söket. Vila innan söket och resten av dagen efter söket, men det är det värt för det får mig att må sååå mycket bättre psykiskt. Lite socialt umgänge med likasinnade och det underbara samspelet med hundarna.
Dagens sökpass med Indy var magiskt. Ca 200 meter lång bana, tre figgar, en i det första hörnet och de andra två på de sista två slagen. Han gick som en klocka!!! Underbara känsla!!! Fina slag, täckte marken bra. Jag är såååå nöjd!!! Hade det varit tävling idag hade vi varit uppflyttade till eliten. 🙂

I veckan ska Arne få ett eller två spår och båda lite lydnad. Tyvärr blir det bara korta rastrundor de dagar vi tränar, för jag orkar inte både träna hundarna och motionera dem. Men det känns som de är mer än nöjda med upplägget! 🙂
Jag har tagit mig mod och anmält Indy till högre sök och Arne i högre spår under april. Nu håller jag tummarna för att jag ska orka genomföra tävlingarna, men med vila före och efter borde det gå.

I tisdags var vi på rutinultraljudet. Bebisen mår bra och allt ser kanon ut. Alla inre organ ser ut som de ska, hjärtat slår som det ska och alla ben, armar, fingrar o tår sitter där de ska. 🙂 Nu vet vi även vad bebisen har för kön…. Som jag trodde är det en lite pojke som ligger i min mage och sparkar och viftar med sina små händer.
Hans namn kommer bli Erik Stig Folke Westerlund, tilltalsnamnet blir Erik.
Nu när jag är sjukskriven på heltid igen, jag vet att det kommer bli en pojke och orken börjar komma tillbaka känner jag att jag faktiskt kan börja njuta av att vara gravid. Jag får den vilan jag behöver. Jag orkar att umgås med Pelle o Jocke och hitta på lite saker tillsammans, plus att jag får mina promenader och hundträningsbehov tillgodosett. Ja, jag känner mig mycket gladare och tillfreds än jag gjort på lääänge.
Nu ska jag njuuuta av att vara gravid!!!
Lite bilder på mina älsklingar från julen och de senaste helgernas utomhus aktiviteter.

image image image image image image image image image image image image
Det här pusslet fick Pelle av min syster. Det är tre långa pussel där varje bild får mindre mindre bitar. Pelle älskar att lägga pussel och det här var toppenkul att lägga!! 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s