Sökträning på en tisdag…

Trots att vi bara var tre stycken som kunde träna sök en tisdag klockan fem, så var vi ruggigt effektiva. På ca en timme och fyrtio fem minuter hade vi vallat fyra korridorer ca 15-20 m breda och 50 m djupa, två på varje sida med ca 20 m avstånd mellan korridorerna och kört tre hundar. Jag tror alla av oss var nöjda med träningen. Syftet med att valla korridorer är för att se att hunden förstår att hålla sig inom vallat område.
Indy stannade inom det vallade området. Han var på väg utanför på tredje skicket, men sprang tillbaka in i området utan att jag ens hann tänka att jag skulle göra något åt det. Duktigt!
Igår var det lösrulle o påvis på alla fyra figgarna och ljudhjälp bara på den första. Kommande sökträningar ska jag undvika ljudhjälpen då hunden fullkomligt vibrerade i hela kroppen när han fick vänta en stund innan vi kunde börja skicka. Han är verkligen supertänd på söket och gör ett grymt bra jobb! Alla fyra figgarna hittades i en rasande fart, han springer ut den vägen jag vill att han ska springa och gjorde fina framslag på alla utom den sista figgen. Där gjorde han ett för grunt framslag för att sen vänd ut på djupet i rutan igen och hittade figgen. Jag kan tänka mig att det var vinden som gjorde att det blev så eller också började han bli trött. De tre första skicken fick han göra lösa påvis, men på det sista tänkte jag att nu är det dags att han får ”dra” mig ut till figgen och det gjorde han med bravur! Jag är extra stolt över det då han aldrig sträcker ett koppel i vardagen och jag har haft svårt för att få honom att gå ut i sträckt koppel i framförgåendet. Jag är verkligen kanon nöjd med honom!!!
Bilder från gårdagens sökträning:
Sökträning1 20140701
Annette väntar på Kaiza
Sökträning2 20140701
Kaiza, Jerker och jag efter avslutad sökträning. Jag var dyngsur! Regn och naturligtvis inga regnkläder… Blött enda inpå underkläderna…

Två underbara bilder från sökträningen i lördags på Jerker och Annas schäfer Axxa.
IMG_0474 IMG_0475

Igår var jag också hos sjukgymnasten Charlotte Orrefors med Arne. Charlotte tyckte bogen såg och kändes bra ut, men bicepssenan var lite öm. Han var också väldigt spänd över ryggen i höjd med höftkammarna och musklerna på framsidan av låren, plus höftböjaren. Han fick laserbehandling på bogen, bicepssenan, ryggen och framsidan av båda låren.
Till på onsdag i nästa vecka fick vi i läxa att lära honom att vinka med båda framtassarna och då fem till tio vinkningar per ben. Tydligen bra träning för bogarna. Jag ska massera ryggen och framsidan av låren fem minuter per sida och dag med efter följande stretch. Jag har införskaffat en balansboll som ser ut som en jordnöt ungefär och på den ska han balansera varje dag med gradvis upptrappning från någon minut till tio minuter på tisdag om en vecka.
På onsdag blir det ”vattentrask”, dvs gå i en watertreadmill. Ett gångband som är i ett badkar som man kan fylla med vatten. Sen kommer det bli vattentrask en till två gånger i veckan.

watertredmill

Från och med onsdag i nästa vecka ska vi få börja går lite längre promenader. Idagsläget går vi knappt fem minuter per prommis. Det är bara så han kissar och bajsar, typ femhundra meter. Men i nästa vecka ska vi få börja gå tio minuter per gång. 🙂 Det tar sig sa mordbrännaren. 🙂

Nästa sökträning blir det på lördag eftermiddag. I morgon ska vi ha en ”Pelle får bestämma vad vi ska göra”-dag. Han brukar älska de dagarna. 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s