Spårslut för Indy

Efter en lång betänketid och genomgång av spårloggen samt våra tävlingar har jag nu tagit beslutet att sluta tävla i spår med Indy. Han är ingen spårhund. Han vill jobba med hög näsa och ”gå i vind”. Jag tror att han skulle bli en mycket bra sökhund. Det är ofta han spontant markerar människor när vi är ute i skogen, så jag har stora förhoppningar på att lyckas bättre i den grenen.
Att lägga ner spårningen är ett svår beslut för mig som hundtränare. Jag kan inte låta bli att se det som ett nederlag. Jag har inte lyckats förmedla till Indy vad jag vill att han ska göra och utveckla honom så han klarar av grenen. Det jag ursäktar mig med är att han troligtvis inte har de genetiska förutsättningarna till att bli en bra spårhund och det tillsammans med mina tillkortakommande att lära honom att spåra resulterar i att vi inte klarar av grenen. Jag har nu avanmält mig till de tävlingar som skulle vara med på och ska börja fokusera på söket. Det ska bli otroligt spännande att se hur Indy utvecklas i den grenen.

På söndag blir det är det dags för Arne och jag att starta lägre spår. Det ska bli så spännande att tävla med honom. Han är en grym spårhund. Tyvärr har jag inte riktigt lyckas med träningen i lydnaden. Jag har tränat för mycket själv och inte ”tävlingstränat” med kommendering osv… Så det finns risk för en del ljud i programmet. Jag har fått hjälp den här veckan av Anna Östervall, Susanne Martinez och min syster med en massa kommenderingar, så jag hoppas vi ska klara av lydnaden. Stort jätte tack till er!! Ni är guld värda!!
Jag återkommer på söndag med resultatet!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spårslut för Indy

  1. Susan skriver:

    TYcker det är en styrka att inse att ens träning inte tar en dit man önskar och istället väljer att sadla om. Det ska ju vara roligt att hålla på och för oss som har tävlingsambitioner är det ju jätte tråkigt när målen man satt upp inte uppnås, den besvikelsen avspeglar sig ju på hunden. Tummen upp för dig som provar ngt nytt som passar din hund bättre och lycka till på söndag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s