Äntligen!

Äntligen barmark, äntligen lite varmare väder, äntligen klaffar allt så jag kommer iväg och tränar lite hund!! Jag hade nästan glömt bort hur sjukt roligt det är! I love it!!
La spår i Östervik som skulle ligga i ca två timmar och åkte sen o tränade lydnad (Indy o Arne) o skydds (Arne) på Nacka BK.
Jag är mycket nöjd med båda grabbarnas lydnad idag. Trots att det är flera veckor sen vi tränade lydnad sist gick det verkligen bra. Indys långsamdel i framåtsändandet hade tappat lite kvalité, lika så för Arne. Arne kan jag förstå eftersom vi fortfarande är i inlärningsfasen, men Indy… Kanske inte är så befäst som jag tror. Behöver verkligen lägga ner mer energi på det här! För övrigt gick det över förväntan. Arnes skyddspass med mig själv som figge satt fint. Inte tappat något under uppehållet, snarare blivit ännu bättre. Såå nöjd!
Spåren gick också väldigt bra. Arne hade jag bestämt mig för att utmana ordentligt. Jag lät spåret ligga i över två timmar, men gjorde det ganska enkelt för övrigt. Han är van med liggtider på max en timme. Vilken spårhund han är!! Inga problem alls. Grymt bra spårat! Nu är det nog dags att vi börjar träna på att få upp spårkondisen så han klarar lite längre spår. 🙂
För Indys del blev ett klurigt spår då jag blev tvungen att göra en spetsvinkel pga djupt dike. Gick sen utmed diket och till slut var det så pass smalt att jag kunde hoppa över. Det blev alltså en vinkel rätt över diket. Spårpåsläppet blev för gasat trots att vi tränat lydnad innan. Tog bakspår, jag vände honom och han fäste fint efter vändningen. Spetsvinkel löste han kanonfint. Det blev värre där jag vinklat över diket. Snurrade, snurrade så jag sa åt honom att hoppa över. Hittade spåret fort efter överhoppet och jobbade fin fint fram till slutet. Plockade apporterna kanon bra idag. Yes!
Den här dagen fick verkligen träningslusten att växa igen. Börja känna mig taggad inför den kommande tävlingsäsongen! 🙂

Pelle är ute på äventyr sen igår kväll. Han åker Ålandsbåt tillsammans med min syster och hennes pojkar. Han tycker det är toppen spännande. Får rapporter via sms lite då o då inklusive bilder.
pelleåland1
Båten lägger ut från kajen.

pelleåland2
Pelle äter godis han handlat för egna pengar och spanar på de stora vågorna som blir efter båten. 🙂 ❤

pelleåland3
Roar sig kungligt i bollhavet.

Snart får vi hämta våran underbara kille!! 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Äntligen!

 1. annikawesterlund skriver:

  Ja det är härligt! Tyvärr ligger både Pelle o jag kanon förkylda… Pelle inne på sin andra vecka. Fick feber igen i söndags natt, nästan ingen feber igår, men nu ikväll feber igen… Suck, säger bara vabuari…

 2. Anna & Axxa skriver:

  Visst är det uuuunderbart ute! Fantastiskt väder, underbart att vara hemma nu! 🙂
  Kul att så mycket sitter så bra efter så lång tid 🙂

 3. mamma skriver:

  KUL ATT DU HAR KOMMIT IGÅNG IGEN. JAG FÖRSTÅR ATT PELLE HAFT ROLIGT PÅ BÅTEN.KRAMAR FRÅN OSS I SPANIEN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s