Första dagen på instruktörsutbildningen

Det var med blandade känslor jag åkte till Solna idag för första dagen på min instruktörsutbildning. Jag var förväntansfull men orolig för standarden på utbildningen. När man klarat av examen är man utbildad allmänlydnadsinstruktör och med risk för att låta kaxig, så tycker jag mig kunna rätt mycket om allmänlydnad och inlärning av den.
Varför går jag då den här utbildningen? Jo, jag vill lära mig mer om att hålla kurser och göra det på ett bra sätt. Jag har kollat runt på en massa utbildningsföretag som har instruktörsutbildningar och tyckte bäst om det här företaget – Hundsteg och jag är nöjd med mitt val. Utbildningen är massiv och riktar sig mycket till grunderna i att hålla kurs och tar upp flera olika inlärningsmetodiker istället för att snöa in sig på en.
Den är är fördelad på elva helger, ca en gång i månaden, var av den sista är vikt till sluttentan och redovisning av examenarbetet. Varje helg (förutom denna och den sista) inleds med en ”blocktenta”. En koll på att man förstått och pluggat det vi gick genom gången innan.
Det är en mängd inlämningsuppgifter man ska göra, men man ska även ha ett gäng praktikhundar. Upplägget är fritt på inlämningsuppgifter och praktikhundarna vilket passar mig utmärkt. Då kan jag styra det i förhållande till mitt övriga liv, men det finns även en studievägledning som man kan använda sig av om man vill.
Det här känns riktigt bra och jag ser framemot resten av helgen!!
Nu är det dags att släcka och få några timmar välbehövd sömn innan sonen slår upp sina ljusblå. 🙂 Go Natt!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s