Mycket spårträning

Det blev spårträning både på annandagen och idag. Vill passa på att spåra så mycket som möjligt så länge vintern håller sig borta. 😛
Spårloggarna är uppdaterade om ni vill se mer detaljer.

För Indys del blev det många klurigheter idag. Ca 800-1000 meter spår med två naturpinnar plus slut. Mycket övergångar, skarp vinkel nästan som en återgång då jag kom fram till en våtmark fick gå i kanten på den. Gick över en annan våtmark på små grästuvor, den tredje våtmarken blev det en vinkel och sen klättring över trästammar. Eftersom spåret blev svårt och längre än tänkt minskade jag ner liggtiden till 100 min. Jag är sjukt nöjd med spåret idag!! Löste alla problemen. På ett ställe spårade han dåligt med hög näsa och vad jag tror en bra bit från spårkärnan, men löste det själv och hittade tillbaka till spårkärnan igen, Belönade lugnt med rösten när han spårade med låg nos igen. Känns riktigt bra!

Även till Arne hade jag gjort en hel del svårigheter idag. Spårlängden ca fem till sexhundra meter fyra pinnar plus slut, var av två naturpinnar. Övergång från skog till äng över en liten ”ö” där det mest var jord på marken. När jag kom ut på ängen vinklade jag direkt en skarp vinkel. Sen även en övergång från äng till skog igen. Precis när man kommit in i skogen gick det en ganska bred stig.
Drog ner på liggtiden till 40 min eftersom det var en hel del klurigheter. Min lilla spårmaskin gjorde ett fint fint jobb, men fick kämpa lite på vissa ställen. Alla pinnarna markerades fint. Han är sååå duktig! Nästa gång ska vi nog prova ett spår med liggtid på ca 120 min. Ska bli spännande att se om det blir någon skillnad.

I morgon ska vi träffa Susanne med Pebbels o Ninja för lite lydnadsträning, kanske blir det lite uppletande också. 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s