Sjuka hundar – en följetong

I söndags kväll på kvällspromenaden såg jag att Arne inte var helt ren i sin gång… Hoppades att det bara var en tillfällighet. På måndagen var det en tydlig hälta, så jag bokade tid hos en veterinär som är bra på hältor. Under tisdagen och onsdagen blev det bara värre o värre. Han hade väldigt ont även när han var i stillhet, så jag tog ett eget beslut och gav honom Tradolan. Ett rent smärtstillande medel som jag fick utskriven till Indy när han hade tandvärk.
Arne blev lite lugnare av det och jag fick bort udden av smärtan.
Nu har vi varit hos veterinären och han har panostit. Det var alltså både panostit och borelia han hade sist när han var så här halt. Vi behandlade honom då i några dagar mot panostit innan vi gick över till ren borelia behandling. Det gjorde att panostiten kom tillbaka. Vi sätter nu in en rejäl behandling med två antiinflammatoriska preparat, var av det ena även är smärtstillande, plus Tradolan i början för att dämpa den här akuta och kraftiga smärtan. Nu är det korta korta koppelpromenader i två veckor framöver… Kan inte påstå att jag ser framemot det… Men det viktigaste nu är att få honom frisk!
Som om det här inte räcker så svullnade Indys käke/kind upp igen igår morse… Det är två månader sen sist. Då var det en trasig tand och gången innan det två missbildade tänder. Under de här två månaderna har vi gjort en ct-röntgen eftersom hans käkben var förtunnat. Vi hittade inga konstigheter mer än att det fanns en liten rotrest kvar från första operationen när vi tog bort det två missbildade tänderna.
Hur som helst blev det till att åka in akut för undersökning. Veterinären kliade sig förbryllat i huvudet. Två veterinärer till tittade på honom osv osv. De kan inte säga om det är rotresten som är infekterad igen eller om det finns något annat som orsakar infektionen och svullnaden. Indy äter nu antibiotika och är remiterad till Ulltuna för vidare utredning och eventuell bortoperation av rotresten. Suck!
Så nu har vi två sjuka hundar… Jag känner att jag tycker att det räcker med elände nu! Håller tummarna för snabbt tillfrisknande av båda!
Återkommer med rapport om hur det hela utvecklas.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sjuka hundar – en följetong

  1. mamma skriver:

    LILLA GUMMAN. FÅR DU ALDRIG LUGN OCH RO. HOPPAS ATT DU ,PELLE OCH JOCKE ÄR FRISKA. RINGER DIG I KVÄLL ELLER I MORGON MÅNGA KRAMAR MAMMA OCH PAPPA

  2. Näe, fasen vad tråkigt….. 😦
    Hoppas att båda två blir bra snart och att du slipper mer besvär med Indys käke/tänder!!!
    Hoppas att det ”bara” är rotresten som irriterar så att det inte är något annat, underliggande skit som är orsaken!
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s