Hundig påskhelg!

I fredags träffade jag Susanne o Peppels och tränade lydnad på Nacka BK. Träningen gick bra och vi kom ytterligare ett steg på vägen mot ett 10:a mässigt framförgående. Härligt!!
Arne gjorde också framsteg i platsliggningen och apporteringen. Mycket nöjd med träningen åkte jag och Susanne till Big Burger i Nacka Forum och käkade och pratade i nästan en och en halvtimme. MYYYYS! Tack Susanne för en bra fredags förmiddag!!

På lördag morgon packade vi husvagnen och styrde bilen mot Norrköping. Vi ställde husvagnen på Norrköpings BK och jag la ett spår var till grabbarna. På lördagkvällen var vi bjudna på middag hos Arnes uppfödare Johan och Jenny.
Kvällen blev super duper trevlig och vi var inte i säng förens klockan två på natten… Då ställer man om klockan, så klockan var egentligen tre…. Man var inte så pigg när det var dags att åka för att träffa tre valpar från Arnes kull och flera andra från Jennys tidigare kullar.
Vi fick en toppen dag i skogen med uppletande och spårning. Jag är mycket nöjd med Indys uppletande. Fyra föremål, jag vet inte hur lång tid det tog, men det kändes bra. Han gick lite för djupt, men löste rutan med lite smarta skick från mig. Jag behöver dock börja planera mina skick bättre för att spara tid.
Spåren gick inge bra… Båda fick barmarksspår. Indy virpade till sitt rejält och Arne tyckte det var mycket svårt, men löst det med lite hjälp.

Idag packade vi picknick korgen och hela familjen åkte till Nacka Golfklubb för att lägga spår och äta picknicken i området på andra sidan vägen vid Nacka Golfklubb. Vi hittade ett bra ställe i solen där det fanns två områden som jag kunde lägga spår på barmark. Det blev toppen mysigt och jag tror hela familjen var nöjda! Så här ska vi göra flera gånger!!
Här är spårloggen för lördagen, söndagens och dagens spår och lite bilder:

Indys spår

Spår 14 130330
Liggtid: 35 min, inget syn intryck
Underlag: Barmark, mycket löv, ett parti med spårsnön
Terräng: Öppen, ängsskog Norrköpings BK
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: ca 300 m spår, 5 vinklar, 5 pinnar + pinne som slut. Inget godis. Nästan bara barmark, ca 20 m med snö.
Utvärdering: Mycket virrigt upptag i motvind. Slår väldigt mycket och går inte i spårkärnan utan några meter vid sidan om i vindriktningen. Jag kommer ju aldrig ihåg vart jag har gått… Så det var bara att hänga på och hoppas att han rädde ut spåret. Mycket  virrande och slag, men på något vis löser han spåret och alla pinnarna var med hem. Han har helt enkelt ett mycket eget spårsätt. Det är bara att haka på och hoppas att han löser det.. 🙂 Är nöjd även fast det kändes väldigt virrigt, eftersom han uppenbart följer spåret.

Spår 15 130331
Liggtid: 50 min, inget syn intryck
Underlag: Barmark, mycket löv, lite spårsnön på några ställen ca 10 meter som max.
Terräng: Skogen bakom Arnes uppfödare i Norrköpings
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: ca 200 m spår, länk till spåret. Inget godis
Utvärdering: Oj, vad virrigt det blev… Kastade sig hit och dit ingen ordning alls.. 😦 Sista 50 metrarna fick jag honom att spår lite bättre. Jag fick bromsa honom jätte mycket och få honom att fokusera på spåret. Inte blir det bättre av att jag inte har något hum om när han är på spåret och när han inte är det… Dags att gå tillbaka i träningen när vi spårar barmark. Börja lägga godis i spåret, snitsla så jag vet vart spåret går och korta av längden.

Spår 16 A+B 130401
Liggtid: 40 min, såg när jag gick iväg, men inte själva spårläggningen.
Underlag: Barmark, ett långt parti med snö som han inte fick spåra på, där av spår A och B.
Terräng: Öppenskog med löv på marken vid ängarna mittemot Nacka Golfklubb
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: spår A ca 50 m spår, svagt u format, godis ganska tätt ca var 5-8:de meter + pinne på slutet.
Spår B ca 100 m i stort sätt rakt spår, ca 10 meter med spårsnö i mitten av spåret, godiset lite glesare ca var 10:e meter, 1 pinne + pinne som slut.
Utvärdering: Jag måste agera som en kraftig bromskloss! Hålla nere farten till långsam gångtakt för att han inte ska fladdra iväg från spåret. Var noga med att bara ha snitslarna som vägledning och jag tycker att jag lyckades bra. Börjar kunna läsa honom när han är på och när han inte är på spåret. Spår B kändes bra, behövde inte bromsa så mycket utan han höll själv in på tempot. Fortsätta så här ett tag till, men glesa ut godiset mera, öka längden och max 2 pinnar + slut.

Arnes spår
Spår 16 130330
Liggtid: 45 min, inget syn intryck
Underlag: Spårsnö
Terräng: Öppen, ängen mittemot IPO planen på Norrköpings BK
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: 300 m spår, 2 skarpa 90 graders vinklar, 5 pinnar + leksak som slut. Godis under de tre första pinnarna.
Utvärdering: Vad han kan spåra min lilla kille. Han bara tuffar på liksom. Vid pinnarna åt han först upp godiset och sen rotade han runt pinne och tillslut tog han upp pinne. DUNDER OCH BRAK BELÖNING! De två sista som inte fanns någon godis, rotade han runt och sen tog han upp pinne, åter igen kanon belöning. Såååå nöjd!!! Ska fortsätta att lägga godis ibland vid pinnarna tills jag känner att han förstår att man ska markera pinnen. Tog vinklarna som om han går på räls och bryr sig inte alls om hur vinden blåser utan ligger stadig i spårkärnan. Duktigt liten schäfer kille!!

Spår 17 130331
Liggtid: 50 min, inget syn intryck
Underlag: Barmark, några partier med spårsnö max 10 meter det längsta.
Terräng: Skogen bakom Arnes uppfödare i Norrköpings
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: ca 180 m spår, länk till spåret. 2 pinnar + leksak på slutet.
Utvärdering: Svårt sa Arne!! Hade svårt att fästa i spåret, åt rådjursbajs och något annat bajs som Jenny trodde var vildsvinsbajs (Jenny gick med när vi spårade). Missade en pinne, men hittade den andra och jag fick till en bra markering på den pinnen. Spårade bättre på slutet.
Måste gå tillbaka i svårighets grad. Rakare spår, godis i spåret och snitsla så jag vet när han är rätt. Bli noga med att följa med även fast han inte är i spåret för att lära mig att läsa honom. Hur ser han ut när han är utanför spåret och hur ser han ut när han är i spåret.

Spår 18 130401
Liggtid: 40 min, såg när jag gick iväg, men inte själva spårläggningen.
Underlag: Barmark, två partier med spårsnö ca 2 och 3 meter av spåret.
Terräng: Öppenskog med löv på marken vid ängarna mittemot Nacka Golfklubb
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: ca 100 m spår, mest rakt men några svaga böjar för att kunna hålla mig på barmark. 1 pinne + leksak på slutet.
Utvärdering: Idag gick det riktigt bra! Inte som på räls, men jag kunde läsa honom bättre och var noga att bara följa med honom även fast han var utanför spåret. Jobbade jätte fint! Lugnt, noggrant och koncentrerat. Hade några tappt som han klarade upp jätte fint! Markeringen av pinnen var inte så bra, men efter en stund tog han upp den.
Jag är nöjd med mig själv som bara använde snitslarna som vägledning för att lära mig att läsa honom bättre och mycket nöjd med hans fina spårarbete.

Bilder från kennelträffen:
Arvid till vänster och Alice till höger
kennelträff7130401

Arne främst och Alice bakom. kennelträff5130401

Från vänster: Axel, Arne, Alice och Arvid
kennelträff4130401

Hmm, svårt men jag tror att det är (från vänster) Alice, Arvid o Arne
kennelträff3130401

Från vänster; Arvid o Arne
kennelträff2130401

Från vänster: Jag o Arne, Mia o Alice, Jenny o Axel, Roland o Arvid
kennelträff1130401

Bilder från dagens picknick:
4130401 3130401 2130401 1130401

Man kan lugnt säga att jag har haft en toppen toppen super härlig Påsk helg!!! Tack min underbara familj för den här helgen!!!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hundig påskhelg!

 1. grodfarmen skriver:

  Hej! Hittade din gamla blogg när jag googlade efter handledshälta på hund, skrev en fråga där men såg sedan att du hade bytt till en ny blogg! Jag undrar hur det gick med Diesels hälta fr 2011, då vi har en hund med samma problematik. Blev han bra från den? Mvh Cecilia

  • annikawesterlund skriver:

   Ja, han fick aldrig något återfall. Jag var alltid noga med att ha handledsstödet på när han skulle gå hårt och vi slutade träna skydds, men för övrigt körde jag honom fullt ut när hans mage tillät det.

   • grodfarmen skriver:

    Tack för ditt svar! Minns du hur lång tid det tog tills hältan var helt borta?

   • annikawesterlund skriver:

    Jag ledsen att det tagit tid innan jag svarat. Det tog 4 mnader totalt innan han var frdig behandlad och rehabiliterad. Jag har en sjukgymnast fr hund som hjlpte mig med ett bra rehabprogram. Hon heter Charlotte Orrefors flj lnken http://www.fysiohund.se/. Efter de fyra mnaderna blev han aldrig halt igen.

   • grodfarmen skriver:

    Tack för ditt svar! Skönt att höra att de kan bli bra även efter långdragen hälta (men tråkigt att det sedan blev annat som gick fel för er del..)

 2. Holmstorp skriver:

  Härlig helg med hundar och familjen och så våren i antågande! Kram
  Ps Ja det ska bli jätteroligt att jobba extra och superdupermegamysigt att få hem linnsan till Sverige! Ds

 3. Lindha skriver:

  Vilka söta fluffar i öronen Arne & axel har :-).
  Låter som en härlig helg, o även att familjen fick vara med på ett hörn var säkert uppskattat! 😉
  Jo min nya blogg, är ju lika blandad som tidigare, jag för ju inte mkt dagbok över hundarna, har jag nog aldrig gjort spar mitt i min redan överfyllda hjärna 😀
  Och länk fr fb skippar jag oxå, som vanligt 😉
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s