Spårning och lite bilder

Planen var att spåra igår, men Jocke behövde jobba över så det fick bli idag istället. Åkte direkt och la spåren efter jobbet och åkte sen hem för att hämta hundarna.

Arnes spår 15 130326
Liggtid: 40 min, inget syn intryck
Underlag: Tun tun skarsnö som jag sjunker genom
Terräng: Öppen, ängarna mittemot Nacka Golfklubb
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: 300 m spår, länk till spåret, 5 pinnar + pinne som slut. Inget godis. Endast skidspår, viltspår och ett flera timmar gammalt människospår som korsande spår. Ca 20 meter barmark efter ca halva spåret.
Utvärdering: Idag spårade han superfint! Undersökte bara snabbt det korsande människospåret och ett av viltspåren. Låg på i selen, tog alla vinklarna fint och övergången snö-barmark-snö gick bra, slog lite i första övergången. Apporterna markera han nästan inte alls. När han gick över pinnen stannade jag och väntade ut honom tills han visade intresse igen och vid ett tillfälle tog han upp pinnen när jag väntade ut honom. Yes!! Måste träna pinnplockning separat tror jag…

Indys spår 13 130326
Liggtid: 40 min, inget syn intryck
Underlag: Tun tun skarsnö som jag sjunker genom
Terräng: Öppen, ängarna mittemot Nacka Golfklubb
Väder: Sol, 1 minus grader
Spårsträckning: 550 m spår, länk till spåret, 4 pinnar + pinne som slut. Inget godis. Endast skidspår och viltspår som korsande spår. Ca 50 m barmark.
Utvärdering: Idag gick det mycket bättre än i söndags!! Spårade mycket fint! Slår dock någon meter åt ett eller annat håll ibland. Han undersökte viltspåren en del och det tog en stund för honom att arbeta sig tillbaka till spåret, men jag stod bara stilla och väntade. En vinkel var lite dum för genom den gick ett viltspår så om han fortsatte rakt fram så var det viltspåret han följde. Han upptäckte tabben själv, men hittade rätt spår igen. Övriga vinklar gick fin fint och pinnarna apporterades fint.
Första övergången snö-barmark slog han en hel del, hittade spåret, spårade en bit, slog igen och spårade en bit, slog igen, spårade en bit. Sen kom nästa övergång och då slog han bara snabbt åt båda hållen.
Är mycket nöjd med Indys arbete idag. Han låg på ordentligt i selen och jobbade sig genom hela spåret. Inte en enda gång bad han om hjälp från mig. Härligt!! Nu vill jag ha BARMARK!!!! Det känns som vi skulle behöva ett gäng barmarksspår innan tävlingen den 21 april.

Idag är känslan bra igen efter dagens spår. Var lite besviken på mig själv i söndags att jag inte tänkte mig för och spåren blev för svåra. Men det verkar inte som grabbarna tagit någon skada eftersom de båda spårade superfint idag.

Indy och jag var anmälda till ett MH den 14 april på Waxholms BK. Fick mail i fredags att det MH:t blivit inställt och jag kunde få en plats på ett annat MH den 27 april… PANIK!! Jag är ju anmäld till appellspår den 21 april!! Kastade mig ut på sbk-tävling och hittade ett MH den 20 april på Mälarö BK. Har nu anmält mig till det och försäkerhets skull även betalat medlemskap i den klubben för att komma ännu högre upp på priolistan. Nu får ni hjälpa mig att hålla tummarna att jag kommer med på det MH:t, annars spricker min tävlingsplanering för våren. I nästa vecka får jag reda på om jag kom med eller ej… :/

Nä, en snabbtitt på FB sen är det kudden som gäller för mig. Avslutar med lite bilder tagna på klubben i söndags av Peter. Han är super duktig på att fota!!

Annette, Susanne, Frissan o Pebbels2 Indy130324 Arne130324.1 Arne130324.2 Arne130324.3 Frissan o Indy Frissan o Indy2 Frissan o Indy3 Frissan o Indy4 Frissan o Indy5 Frissan o Indy6 Frissan o Pebbels Förstapris elitlydnadstårta

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Spårning och lite bilder

  1. Karin Romdahl skriver:

    Vad fort de växer. Arne är ingen liten rultig valp längre 🙂 Det ska bli kul att ses nästa helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s