Elitlydnadstävling 3 feb Botkyrka BK, spårning, sjukdom mm

För en vecka sen var det dags för Indy och mig att tävla lite elitlydnad igen. Denna gång i Viksbergs ridhus, Botkyrka BK. Tävlingsbanan var mycket väl planerad och vi hade haft bra träningspass tidigare i veckan. Allt kändes mao mycket bra och förhoppningen på höga poäng var stor. Indy gjorde mycket bra gruppmoment framtill det var dags att sätta upp hundarna efter platsliggningen…. Han satte sig upp när föraren bredvid oss kommenderade ”fot”. Suck! En åtta, fyra poängs avdrag från 320… Mycket onödiga poäng bara för att jag inte har jobbat tillräckligt med stadgan i detta läge. Sitt i grupp klockren tia!

Indy kändes mycket fin på värmningen och gjorde ett bra fritt följ som belönades med en åtta, snett sättande, tveksamt sättande och släpp i positionen i helt om språng marsch. Zätat började bra med ett fint ställande, men sen satte han sig inte på sittet utan stod.. Läggandet la han sig inte parallellt, sex och ett halvt i betyg. Jag är dock mycket nöjd med attityd och utförande för övrigt. Jag har tränat för mycket ställande och för lite sittande helt enkelt!
Inkallningen var kort och det är jag dålig på att träna, så ställande och läggandet var lite långsamt, betyg åtta och en halv. Framöver ska vi träna med lite kortare avstånd!
Sen kom katastrofen! Jag har slipat lite på placeringen i rutan och fått till det mycket bra tycker jag, på träning. Idag gjorde han ett fint skick till konen, hög fart och raka vägen till rutan, stannade fint på mitt kommando, men var han för långt bak…? Svårt att se i den halvdunkla belysningen, smalt orange band som kanter i rutan. Mycket svårt att se, speciellt med mitt synfel (brytningfel). Hur skulle jag göra? Skulle jag lägga honom där han stod och kanske nolla eller skulle jag prova att dirigera om och kanske få en nolla för det…. Jag valde att dirigera om… MYCKET dumt!!! Det sket sig totalt och det visade sig att han var fint placerad i rutan ca 30-40 cm från bakkant, precis där jag ville ha honom!! Så typiskt!!! Här fixar och trixar man för att få en bättre placering i rutan och när han gör ett perfekt skick, dessutom på tävling, belönar jag det med att dirigera om honom!!! Jag är så arg på mig själv!!! Han gjorde ju allt rätt!! Nästa gång ska jag inte tänka på om han är inne eller ej, utan på hur Indy har jobbat. Har han gjort rätt och lytt mina signaler SKA han ha sitt läggande!! Så inte nog att vi nollade momentet, jag gjorde ett uselt jobb som tränare!
Apporteringsdirigeringen gick bra, gjorde en lite för vid båge från kon till (vänster) apport, betyg nio, men jag är nöjd! Jag vill att han ska vara noga med vägen så att han inte tar fel apport.
Hopp metallapport gick mycket bra! Vi fick avdrag för något tveksamt gripande, betyg nio. Så här bra hopp apport har han aldrig gjort på tävling, underbart!!
Vittringen gick också fin fint! Betyg nio, avdrag för snett sättande i ingången. Super nöjd!
Fjärren började bra, fick en litet framflytt från stå till sitt. Domaren tyckte även att uppsittet från ligg inte var tillräckligt tydligt. Han hamnade med ena framtassen lite framför sig, betyg sju och en halv. Jag är dock mycket nöjd! De bitarna vi jobbat på var bättre, dvs framflytten. Lite, lite till bara så får vi de högre betygen jag vill ha!
Jag är sjukt nöjd med Indy! Han gjorde verkligen en kanon fin tävling! Träningsupplägget verkar vara rätt och vi är på rätt väg. Synd bara att han måste dras med en halv blind och idiotiskt matte!!! Den här erfarenheten har jag verkligen lagt på minnet och jag kommer aldrig mer att göra om tabben med rutan! 😉

Under tiden vi väntade på prisutdelningen hann jag träna Arne lite på de fina ängarna runt ridhuset. Det blev spår och lekträning. Efter det även passivitetsträning när vi satt på läktaren och väntade. Passivitetsträningen skötte han galant, han somnade! 😀
Så här ser blev spåren:

Spår 3 130203
Liggtid: O min
Underlag: Skarsnö
Terräng: Öppen, äng
Väder: Sol, -3 grader
Spårsträckning: ca 60 m, en böj, godis + leksak som slut
Utvädering: Spårade mycket bra fram till böjen. Snurrade lite och fäste inte lika bra i spårkärnan, men spårade framtill slutet.

Spår 4 130203
Liggtid: O min
Underlag: Skarsnö
Terräng: Öppen, äng
Väder: Sol, -3 grader
Spårsträckning: ca 50 m, en böj, godis + leksak som slut
Utvädering: Bara för att det gick så bra första spåret la jag ett till… Det var nog inte så smart. Hade inte alls samma sug i spåret, men löste det med lite hjälp från mig.

Fortsatt upplägg till nästa spår:
Fortsätta ungefär som jag gjort spår 1-4, men bara lägga ett spår. Spåret ska vara utan böj, men får gärna vara 50-60 meter med två belöningspunkter dvs en någonstans i mitten med godisskål och ett slut med godisskål + leksak.

Natten till torsdag kräktes Pelle.. Han började vid ett-tiden på natten och höll på framtill fyra. Sen sov jag till åtta och Pelle vaknade strax efter nio. Fortsatte kräkas några gånger till under torsdagen. Fredagen var han spak, fortfarande ingen aptit och diarré. Natten till lördag var det min tur…. Mådde så fruktansvärt illa!!! Efter min gastriska by-pass kan jag inte kräkas, så det var bara att gilla lägget. Sov inte mycket, utan låg mest i dvala till och från. Vi femtiden när hundarna är vana vid att få gå ut och få frukost, började jag med att gå på toa… Insåg snabbt att jag aldrig skulle ta mig uppför trapporna för att kunna släppa ut hundarna och ge dem mat, då det svartnade för ögonen och jag med nöd och näppe tog mig tillbaka till sängen. Det var bara att väcka Jocke så han fick ta hundbestyren. Tack min goa underbara make!!
Hela lördagen låg jag mest. Pelle var fortfarande inte ok, ville inte äta, hostade + snorade mer igen och var hängig. Jag och Jocke skulle egentligen gå och se Jerry Williams show på Cirkus… Det var ju bara att ställa in… 😦
På kvällen tyckte Jocke att Pelle var varm, 39.2… suck!!!!! Idag har han också hög feber,hostar, snorar, men jag känner mig piggare och har tränat lite med hundarna inomhus. Som det ser ut nu blir det vabb minst i morgon och på tisdag… Tur att vi inte har så mycket att göra på jobbet!!
Nu hoppas jag på att jag inte får feber och hosta också…..

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Elitlydnadstävling 3 feb Botkyrka BK, spårning, sjukdom mm

  1. Verkligen trist med rutan & att vara sjuka förstås! Jag tycker att det är vansinnigt svårt att se hur de står redan nu i trean när det är på 25 meters avstånd så jag kommer helt behöva lita på att Lystra själv hittar mitten 🙂 Men det är ju på misstagen man lär sig, eller hur är det nu? Kram kram

  2. Lindha skriver:

    Det är ett dilemma den där rutan, har oxå skitsvårt att bedömma avstånd & se om dom är hundra i, det är trist när man måste ”chansa”… Hoppas ni kryar på er nu & får vara friska! Och synd med krogshowen oxå, är väl typiskt liksom 😦

  3. Förstår att du blev sur på dig själv vid rutan…. Men jag vet att du lär dig och kommer tillbaka ännu bättre!! och Indyponken var duktig!! Fy för den lede med kräksjuka.. Och inställd krogshow 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s