Indys hälsa

Indy har en foderallergi som visar sig i form av tarmljud, mycket illaluktande fisar, magont och dålig andedräkt. Han har länge fungerat bra på sitt specialfoder, ett veterinärfoder som innehåller ägg och ris. I slutet av oktober började magen krångla lite igen och vi började jakten på ett annat foder som skulle passa ännu bättre. Tre foderbyten senare bestämde vi oss för att prova hemlagad mat och började med att försöka hitta en kolhydratkälla som fungerar. Jag började i onsdags med att han fick makaroner….. Natten mellan torsdag och fredag fick han diarré och allmäntillståndet blev så dåligt att han blev tvungen att läggas in. Efter ett dygns magvila med dropp fick han sitt ägg- och ris-foder igen och repade sig snabbt. Ingen diarré, pigg och glad, så han fick komma hem igen på lördags eftermiddagen. Magen har nu varit stabil och Indy har varit sitt vanliga jag.
I onsdags hade jag telefontid med min veterinär och vi bestämde att han ska stå kvar på det här fodret, då det fungerat bäst, men lägga till fibrer i form av ett bulkmedel som heter Vi-siblin. Vi håller nu tummarna för att det ska fungera! Än så länge mår Indy strålande och allt känns bra. Hans akuta diarré berodde helt på hans foderallergi, annars skulle han inte återhämtat sig så fort.

Vi ligger nu i startgroparna för att tävla på söndag. En tävling som jag trodde vi inte skulle kunna vara med på pga hans mage, men vi fick klartecken från veterinären.
I tisdags tränade vi på lunchen. Länkade hela programmet utom vittringen. Han gick för hundra miljoner!!! Vilket program!!! La in många klurigheter t ex dold apport i apporteringsdirigeringen, mycket störande koner osv. Inga problem! Känns riktigt bra inför tävlingen på söndag!

Pelle har varit smådålig i en och en halv vecka nu och i onsdagskväll hade han hög feber igen och hostade jättemycket. Det blev vab för min del igår och idag har dagmamman planeringsdag, så vi skulle varit lediga hur som helst. För säkerhets skull så gick vi till doktorn igår för att kolla så det inte var en bakterie och han behövde antibiotika, men det var bara ett virus.
Jag jobbar en hel del hemifrån dessa dagar. Ofantligt skönt att kunna göra så, annars skulle jag komma mycket efter med allt som behöver göras. Vi har det lugnt på jobbet vad det gäller orderingången, men jag har massor med saker som måste tas tag i och fixas. Jag börjar känna att jag nästan är ikapp! Så sköönt!!

Arne växer och frodas. Han är en lurvig cool lite kille och tar livet med en klackspark. De senaste dagarna har vår lekträning utvecklats. Han börjar bli riktigt tänd på leksaken och jag har börjat utveckla leken, så han måste göra något för att få leksaken.
För övrigt tränar vi på. Dags att sätta kommando på kontakten vid sidan i utgångsposition. Börjar även bli dags att träna lite stadga i läggandet och ställandet. Allt känns bra i alla fall och rullar på.
Jag har alltid trott att det inte finns morgontrötta hundar, utan att det var en anpassning efter familjens vanor… Måste ta tillbaka det! Vi är en mycket morgonpigg familj och första hundprommisen sker på vardagarna vid kvart i fem på morgonen. Inte poppis från Arnes sida…. Det krävs alltid övertalning på morgonen för att han ska gå från tomten. Helt onödigt tycker han! Varför kan vi inte bara kissa o bajsa på tomten lite snabbt, för att sen gå ner och sova några timmar till??? Kvällsprommisen däremot, då är han först ut genom grinden och full fart. Lustigt… Vi får se hur det blir när han blir lite äldre. 🙂

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Indys hälsa

 1. annika och Irra skriver:

  Storasyrran Irra är 4 år, och jag får fortfarande sparka henne ur sängen på morgonen…när jag stiger upp knycker hon bara kuddarna och snarkar vidare i ett par tre timmar. 🙂

 2. Susan skriver:

  Nej med är inte sant, en till allergihund , snacka om att du har otur :((
  Fungerar han bra och är pigg så är det ju skönt att ni har hittat ett foder som han mår bra av. Lustigt med morgontrött hund. Jag har ju blandade tider och när det är morgonvakt så är inte mina heller så pigg som kväll ….passar mig :)))

 3. mamma skriver:

  Skönt att det funkar. Håll ut med samma foder nu, så det verkligen funkar. Hör av mig. Kram mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s