Arnes första spår

Idag kändes allt rätt. Bra väder, skarsnö och framför allt tiden. Eftersom jag inte vet hur han fungerar provade jag två olika spår idag:

Spår 1
Liggtid: 45 min
Underlag: Skarsnö
Terräng: Öppen, ganska plant berg
Väder: Sol, -2 grader
Spårsträckning: ca 50 m, en böj, godis + leksak som slut
Utvädering: Visade lite intresse för spåret, följde det några steg för att sen göra annat. Större intresse om vi spårade ”tillsammans”, dvs jag visade intresse för spåret och pekade med handen i spåret. Fick honom att spåra sista metern innan slutet. Upptäckte inte slutet innan han spårat dit. Bra! Rätt metod… Nja.. Förstod inte alls vad vi gjorde kändes det som. Nog för svårt med skarsnö och 45 min liggtid.

Spår 2
Liggtid: O min
Underlag: Skarsnö
Terräng: Öppen, ganska plant berg
Väder: Sol, -2 grader
Spårsträckning: ca 50 m, en böj, godis + leksak som slut
Utvädering: Lämnade honom fastsatt i ett träd och la spåret. När jag kom tillbaka trasslade jag lugnt ut honom ur kopplet och han vill genast följa spåret. Hade några koncentrationssläpp där han gick från spåret och titta på en spännande pinne mm. Fick honom utan större styrning att börja spåra igen. Tog böjen jätte fint. Spårade bra sista två metrarna fram till slutet.
Så här ska jag göra några gånger till. Sen ska han få se när jag lägger spåret, lägga in honom i bilen och ta spåret efter ca 5-10 min. Går det bra, öka tiden innan påsläpp för att sen ta bort synintrycket. Märker jag att han går upp i för hög aktivitetsnivå ändrar jag planen, tar bort synintrycket, men behåller en kort liggtid. Men naturligtvis ändrar jag uppläget vart efter som jag märker hur spårningen går.

Indy fick 45 min pass i detaljträning av elitprogrammet. Allt gick bra utom fjärren där han låste sig i ställandet och fick ett jätte trögt sättande från stå. De övriga skiftena kändes bra. Han har aldrig låst sig i ställande på tävling, så vi håller tummarna för att det inte blir så på söndag. Meeen jag tar hellre ett DK än en framflytt!

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Arnes första spår

  1. Marie & Citro skriver:

    Wow! Flitigt, vi har barmark ….igen 😉 Måste ta mig i kragen känner jag 😉

  2. mamma skriver:

    Du har duktiga vovvar, men du är duktig själv också. Kramis mamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s