Dags att säga farväl…..

Vi borde fira denna dag för idag är det Diesel 5 års dag, men istället har vi tagit beslutet att det är dags att ta farväl. Han har nu ätit Flagyl (antibiotika och antiinflamatiorisk medicin) i lite mer än en månad. Han svarade snabbt och blev betydligt bättre efter bara några dagar. För ca en och en halv vecka sen började symtomen komma smygandes igen…. Började fälla, jag skyllde på höstfällning… Började kli sig lite, det berodde nog på fällningen… I början på veckan stegrade sig klådan… Började visa tecken på att magkatarren är värre igen (lättare slickanfall, kräks strax innan matdags osv)… I torsdags visade han obehag från ena örat + att han slickade sig i rumpan. Natten till fredag vaknade jag av att han kliade sig. Löparrundan på fredagsmorgonen var han inte sig själv… Sprang inte på som han brukar, stannade och ville klia sig. När vi kom hem slickade han sig jättemycket i rumpan, kollade och konstaterade att han har analsäcksinflammation igen… Tittade i örat, rött och irriterat antagligen öroninflammation. Ringde till Södra Djurkliniken och hade sån tur att jag fick prata med min veterinär på en gång….

Hon och jag gick genom hans journal och mönstret är tydligt. Allt går hand i hand hela tiden.. Klådan, inflammationerna och magen. Veterinären är nu ganska säker på att allt kommer från magen. Hans mage gör att hans immunförsvar är mycket svagt. Han tål i stort sätt inget utan att inflammationer mm blommar upp. Flagylen har hållit magkatarren i schack i en månad nu, men det räcker tydligen inte längre… Vi kan lägga till en antibiotika till och bada honom i antiklådschampo, men det ända vi köper då är lite mer tid. Kanske en eller i bästa fall några månader. Nä, det är dags nu….. Vi har fått fem fina år tillsammans, visserligen kantade av magproblem mm, men på det stor hela bra år. Han är otroligt speciell och kommer alltid ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta, min underbara vackra schäfer.

Jag ringer och beställer tid på måndag, så jag vet inte än vilken dag vi kommer att ta farväl på. Kommer att lägga ut dag på bloggen när jag vet…

Mitt hjärta blöder och min sorg är väldigt tung att bära just nu… Diesel kommer att lämna ett stort tomrum inom mig. Vi har gått genom SÅÅÅ mycket tillsammans och min kärlek till honom är nog den största jag känt för ett djur!!! Det känns obeskrivligt att försöka ens tänka på ett liv utan min fina underbara….

Jag skulle vara väldigt tacksam om ni alla mina underbara vänner inte kommenterar detta inlägg. Detta inlägg är en hyllning till Diesel och ett sätt för mig att ta farväl. Jag behöver få sörja i fred och jag orkar inte prata om det. När vi träffas är min önskan att vi inte pratar om det och lossas som att allt är som vanligt. Jag vill själv ta initiativet till att prata om det, kanske kommer jag aldrig att beröra ämnet… Livet kommer att vara mycket tungt ett par veckor framöver, men det är tyvärr så det är när man har djur… De lever tyvärr inte lika länge som vi….

Jag vill avsluta med en bildkavalkad på Diesel. Många bilder betyder mycket för mig!! Tyvärr ligger många underbara valpbilder och bilder från hans första år på en hårddisk som inte vill starta igen, men några valpbilder har jag lyckats hitta. Här är delar av Diesels liv, om du vill se någon bild i större format så är det bara att klicka på den:

En lite filmsnutt och bild spel från vår lydnadsklass 3 tävling 26 mars 2011, 261 p första pris och första placering. Jag tror att det är vår bästa tävling någonsin vad det gäller känsla, attityd och även resultat.

Jag älskar dig Diesel!!!!!!!! 

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s