Schäfervalp och lite annat

Förra helgens valpjagande gick bra. Mycket fint ordnat på Varbergs BK när man kommer med husvagn, eluttag och tillgång till dusch och toa. Perfekt!! Vi fick träffa den parade tiken och två kullbröder till henne. MH:t på kullen med samma pappa och tikens mamma (alltså tikens halvsyskon) var intressant, men det var tveksamt om även denna tik hade tagit sig. Under söndagsförmiddagen ringde kennelmamman från Finspång (de som vi träffat två veckor tidigare) och berättade att hennes tik gått tom…. Mycket trist!! Jag var verkligen sugen på en valp ur den kombinationen…

På vägen hem från Varberg på söndagen stannade vi till i Norrköping träffade vi den andra tiken, Wilse’s Criga. Mycket trevlig mjuk, social och följsam tik! Här rådde det inga tvivel att hon hade valpar i magen. Trots att det var ca två veckor kvar så var hon väldigt rund om magen. Criga är parad med Vargfjells Jago. En trevlig, högtempererad hane som är polishund. Länk till hans och hans kullssyskons MH här. Fick även träffa tikens son från en tidigare kull, Wilses’s Melwin 2 år efter Bruksmarkens Monark. Även han mjuk, social av den mer högtempererade sorten, men fortfarande följsam. Han är L-testade och är tjänstehund inom polisen. Jag hade mycket att fundera på sista biten hem i bilen. Vilken av kullarna skulle jag ta???

Under måndagen tog jag beslutet. Jag ville ha en valp efter Criga o Jago. Tror att de hundarna skulle passa mig bättre! De blir troligtvis lite mjukare och följsammare än kullen i Varberg. Tur var väl att jag bestämde mig för det, för på torsdagen blev det bekräftat att tiken som vi träffade i Varberg var tom.

Criga

Jago

Nu är det alltså bokat! Det blir en valp från Kennel Andreelunds! Det är Jennys första kull i egen regi, men fjärde kull totalt. De tidigare kullarna är född under prefixet Wilse’s, då hon har varit delägare i den kenneln. Det är Crigas tredje kull, hon är mamma till Wilse’s I-kull och M-kull, så hon är en rutinerad mamma. Criga är beräknad att valpa den 5/11, men Jenny tror att de kommer lite tidigare då hon brukar valpa på 59:e-60:e dygnet = 2 eller 3/11, SÅÅÅÅ spännande!! Det innebär att vi får hem vår nya familjemedlem dagarna innan nyår. 🙂

Denna kull kommer att få namn som börjar på A. Vi står nu och väger mellan Andreelunds Arne och Andreelunds Allan. Vilket namn röstar ni på?

För övrigt rullar allt på! Hundarna mår bra, vi mår bra, Indys och min lydnadsträning går framåt!! Om två veckor är det Nacka Cup!! Ska bli kul o se om vi kan förbättra vårt resultat från tävlingen på Haninge BK.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Schäfervalp och lite annat

 1. annettestahl skriver:

  Grattis! Så himla kul. Idag fick jag reda på att jag tror jag känner din uppfödares mamma och storasyster Vicktoria Melin. Vi var klasskompisar när jag bodde i Söderköping.
  Jösses vad världen är liten om det är så 🙂

 2. Lindha skriver:

  Spännande!! Lycka till med valpen, träning o tävling! 🙂

 3. Vad roligt med valp!! 🙂
  Lycka till med träning och tävling!

 4. Sofia C. Nordwall skriver:

  Roligt med valp! Röstar på Allan men tycker att Arne är ganska sött. Kra

 5. Sarate skriver:

  ÅÅÅH vad roligt att du har bestämt dig och att det känns rätt 😀
  Jag röstar på Andreelunds Allan!

 6. Lena L skriver:

  Tack för igår Annika – det är alltid så kul att träffa dig ! 🙂 Jag röstar på Allan jag. Så härligt med valp och det ska bli spännande att följa dig och den nya valpen !! Ses snart igen. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s