Jakten på kvalpoäng till Lydnads SM 2013 har börjat

I söndags var det dags för tävling i elitlydnad igen. Det nu mer än ett halvår sen sist, men ändå kändes det som igår det var vi tävlade. Jag har bar hunnit starta upp alla moment och inte detaljslipat så mycket. Hade inte så stora förhoppningar på höga poäng denna tävling, utan den var mest för att kolla av vart vi står och vad vi behöver jobba med. När det sen regnade på förmiddagen sjönk mina förhoppningar ännu mer, eftersom blöta appellplaner inte är Indys favorit direkt!!

Eliten hade samling kl 12.30, SKÖNT!!!! Lyx nu när man gjort så många jaktprov med tidiga samlingar och långt att åka. Vi fick startnr 3, ett bra startnr tycker jag. Jag är nöjd med tävlingen. Indy höll en hög och jämn nivå och bjöd inte på några större överraskningar. Här kommer betygen och domarkommentarerna. Min egna reflektion står inom parentes.

Sitt i grupp            10

Platliggande           10

Fritt följ                    9  Något fel i sittande position efter stegförflyttningen. (Han kom lite långt i från mig i halten efter stegförflyttningarna till vänster. För övrigt ett av våra sämre fotgåenden. Mycket blicksläpp och okoncentration. Behöver helt klart bli bättre!! Men eftersom han håller sin position bra, har domarna svårt att dra för något)

Stå, sitt, ligg u marsch    9 Något långsamt ligg. (Supernöjd att ställde sig på ståkommandot!!! Jag hade kunnat nollat alla andra momenten och varit nöjd ändå. Vi har haft så mycket strul med detta moment!!)

Inkall m ställ o lägg     8 Något långsamt

Rutan                 8   En tass utanför cirkeln vid konen, ej rakt ut till rutan.

Apport m dir.      6  Långsamt till kon, tvekan vid gripandet, något tugg (Sprang bra ut till apporten och skulle precis gripa när han får syn på ett löv ca två meter bakom och bestämmer sig för att han måste undersöka det först…. Suck!!! Typiskt min lilla labradår!! 😉 )

Hopp metallapport  9 Något långsamt in. (En av hans bästa metallapporteringar på tävling, super nöjd!!)

Vittringen      8 Något långsamt ut, något tugg

Fjärren               7,5  Rör sig framåt, något segt läggande. (Ja, ett av de momenten vi jobbar mycket med just nu och är långt från tävlingsklart)

Totalt 267 poäng, första pris och en tredje placering

Lite bilder från tävlingen som min snälla underbar träningskompis Susanne har tagit:

 

 

 

Jag är som sagt nöjd med tävlingen! Nu slipar vi vidare på momenten till nästa tävling som är Nacka Cup den 10 november.

I övrigt ramlar livet på. Ganska mycket som händer på jobbet. Pelle fick feber och ögoninflamation i förra veckan. Jag är förkyld igen ordentligt denna gång, så det har inte blivit någon löpträning denna vecka… 😦 Igår fick Pelle kräksjukan, men det gick snabbt över. Kräktes igår kväll och två gånger i natt, men idag har han varit helt ok igen. Tack o lov kunde han åka med Jocke i lastbilen idag, då jag hade svårt att vara hemma från jobbet!!

I morgon kväll åker vi med husvagnen mot Varbergs BK med stopp på Norrköpings BK för övernattning till fredag. På lördag ska jag titta på ett MH på en kull med samma mamma som tiken som nu är dräktig och samma pappa. Mao en kull som kommer vara mycket lik den som ska födas. Vi får se vad jag tycker om den kullen…. I så fall kanske det blir en valp från den kullen…

Den andra kullen som finns i Finspång är kennelägarna lite osäkra på om det är några valpar i magen.. 😦 Synd, då jag är mycket förtjust i både den tiken och hanen!!! Vill helst ha en valp från den kombinationen, men det kanske inte var meningen. Ödet vill kanske något annat… Kennelägarna ska lämna ett klarare besked efter helgen.

För att vara på den säkra sidan har jag nu hittat en kull till, även den i Norrköpings trakten. Även den en bra kombination! Vi ska träffa tiken och kennelmamma på vägen hem på söndag.  Med andra ord blir det en helg i schäfervalpsjagandets tecken!!

Ni är säker flera som undra hur det är med Diesel?! Jo, han mår bra!!!!! Medicinen han får (Flagyl, antibiotika som även är antiinflammatorisk) har han svarat bra på. Inga magkatarrsanfall och klådan har lagt sig. Veterinären är nu nästan säker på att magen och klådan hör ihop. Vi har därför bestämt oss för att avvakta med vidare allergiutredning. Kommer klådan tillbaka igen så går vi vidare, men som det är nu så mår han så bra att det känns onödigt att hålla på att utreda vidare.

Nu ska jag gå och lägga mig! Ligger lite back med sömnen efter nattens lakansbyten och dusch av barn! 😉

 

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Jakten på kvalpoäng till Lydnads SM 2013 har börjat

 1. Sarate skriver:

  Vilka superpoäng trots låga förväntningar på tävlingen pga över underlaget 😉

  Jag och Lhyra är stolta över att ha dig som träningscoach och det ska bli superkul att se er live på Nacka cup 🙂

 2. Skönt att Diesel mår bra!
  Lycka till i jakten på kvalpoäng! 🙂

 3. Lindha skriver:

  Härligt nu har du ju nästan ett halvår på dig att samla poäng 😉
  Hoppas helgen varit till din belåtenhet vad det gäller ny vovve!

 4. Carina & Nixa skriver:

  Hej!
  Hittade din blogg från Susans sida 🙂 Kul att träffas i helgen, hoppas det blir fler gånger!

 5. Susan skriver:

  Snyggt att ta ett första pris efter en så lång vila, men lägger man en bra grund har man igen det 🙂
  Lycka till i helgen, hoppas du hittar det du söker.

 6. Helena skriver:

  Fantastiska poäng efter ett halvårs träningsvila!! Härligt Annika och Indy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s