Dagens B-jaktprov öppenklass i Stjärnhov

Idag var det säsongens sista jaktprovsstart. Jag ville väldigt gärna ha den sista ettan. Provet var mycket bra upplagt, men både land och vattendirigeringen blev för svåra för oss idag! 😦
Landdirigeringen var ca 70 m diagonalt över ett fält. Så långa linjetag har vi inte tränat på…. Fick honom till rätt ställe efter mycket jobb!
Vattendirigering var assvår!!!! Stor sjö med vågor, pippin låg på en stor sten ca 30 m från land. Men man kunde inte skicka rakt ut till den, för där var det så tät vegetation. Man fick stå ganska långt till höger om stenen, så det blev ca 70-80 m diagonalt ut till stenen. Dessutom så var det hög vass till vänster om sändplatsen. Så fick man ut hunden hyfsat och den sen styrde mot land, ja då såg man inte hunden längre. Jag o Indy lyckades inte lösa den dirigeringen… Jag fick ge upp och kalla in honom!
Men jag är jätte nöjd med honom!!! Han jobbade över sin förmåga och löste alla de andra delarna av provet exemplariskt!!!! Jag är så stolt över honom!! Denna gång spikade han alla dubbelmarkeringarna, även de på vatten!!!! Min pärla!!
Det var också premiär för husvagnen. Igår kväll ställde vi upp vagnen vid provplatsen! Underbart skönt att gå upp en timme innan samling och dessutom bara ha två minuters promenad till samlingstältet.
Pelle har sovit bra i sin loftsäng ovanför vår dubbelsäng. Jag har sovit hyfsat bra. Måste vänja mig att vagnen gungar lite när någon vänder sig (Pelle eller Jocke) eller byter liggplats (Indy o Diesel). Hundarna verkar stormtrivas!!
I natt står vi på Parkens Zoo’s camping. Rekommenderas!!! I morgon ska jag hålla kurs på kennel Ryegate’s här i Eskilstuna!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dagens B-jaktprov öppenklass i Stjärnhov

  1. Åh va mysigt att ha med hela familjen i husvagnen och va skönt att ha nära till provplatsen! Oj det lät som ett svårt prov – duktiga Indy som kämpar på över sin förmåga! Nästa gång så! Kram

  2. Lilla P och Suss skriver:

    Härligt att du är nöjd med tävlingen! Häftigt med husvagn, du och jag och hundarna måste på roadtrip! Kram vännen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s