Jaktproven 15-16/9, husvagnen, Diesel till veterinären igen och höstblåsor

Förra fredagskvällen vid halv nio ringer telefonen. Det är Kian Winberg, kommissarien för jaktproven i Enköping ”Brunnsholmsproven”. Det hade fått in strykningar i öppen klassen och undrade om jag kunde starta i andra par, samling kl 7.30 på lördagen…. Då stod jag i nattsärken på väg att gå och lägga mig, men jag tackade så klart JA!! På med kläderna igen och börja förbereda för avresa 06.00 dagen efter. Fixa matsäck o vatten, packa bilen, fixa mat till hundarna som skulle vara hemma (Polly o Diesel) och mat att ta med till Indy. En timme senare kunde jag krypa till kojs, men var lite uppspelt och somnade inte fören vid halv elva.

Provet gick bra! Han var lite olydig när jag var tvungen att dirigera honom ut till den först kastade dummien på dubbelmarkeringen på vatten, lika så lite olydig på vattendirigeringen. Söket var inte lika bra som det brukar, men denna gång fick han göra det sist och han kändes lite trött. När vi fick den öppna kritiken av domaren kunde han inte bestämma sig om det skulle bli ett första pris eller andra pris. Vi fick vänta o se helt enkelt!

I väntan på prisutdelningen mötte jag upp Jocke i Eskilstuna för att titta på en husvagn som vi var intresserade av. Den var fin till ett bra pris, så vi bestämde oss för att ta den. Jag åkte iväg för att ta ut pengar till handpenningen och när jag kom tillbaka hade Jocke hittat en annan som han tyckte jag skulle titta på. Den var ännu finare!!!! Dessutom var den bara tusen kronor dyrare, så nu är vi stolta ägare av en Smålandia 560 årsmodel -87.

Tillbaka på provplatsen var det minst en timme kvar till prisutdelning, så jag tog mig en liten tuppis i bilen… Sköööönt!! Under dagen hade jag funderat över vår prestation på provet och jag tyckt inte det var mer värt än ett andra pris. När det var dags för prisutdelningen visade det sig att domaren tyckte likadant, mao blev det ett andra pris till. Suck! Hade gärna velat haft vårt andra första priset så jag kunde lägga jakten på hyllan ett tag för att börja satsa på lydnaden igen. Har anmält mig till fem lydnadstävlingar under hösten/förvintern med första start den 14 okt på Haninge BK.

Nu har vi tränat en del på jakten till, men tyngdvikt på vattenarbetet. Har gått tillbaka och gjort enklare dubbelmarkeringar på nära avstånd när jag får någon annan som kastar (läs syrran), för att han ska bli ännu säkrare på dem. Kastar jag själv blir det tripplar, efter som avståndet blir så kort. Vattendirigeringarna har jag gjort snea skick, då det verkar som han inte riktigt förstår dem. Träningen har varit mycket lovande och jag hoppas på att få vår sista etta på lördag i Stjärnhov.

Tillbaka till helgen. På söndagen återvände jag till Enköpingsprovet. Denna gång för att starta Polly i nybörjarklass. Upplägget trodde jag skulle passa henne, det enda jag var orolig för var vattenmarkeringarna då det blåste nästan meter höga vågor. Provet gick mycket bra!! Hon spikade båda enkelmarkeringarna på land och först enkelmarkeringen på vatten, men andra enkelmarkeringen landade en bit ut i vattnet i starrgräs och Polly hade otur att det kom mycket höga vågor precis när hon nådde fram till starrgräset. Hon blev lite avskräckt och simmade in igen stod en stund på land och sniffade in pippin igen och med en beslutsam min gav hon sig ut i vattnet igen och hittade pippin snabbt. Söket gick kanonbra!!! Hon gick fint ut i de områden jag anvisade, låg kvar och arbetade tills hon hittade pippisarna och kaninerna. Vi fick en bra kritik och jag fick beröm för att jag förde henne så fint. Det kommer jag leva gått på länge!!! Det räckte till ett första pris!!!! Jag är mycket nöjd med oss!! Med lite vedmod i hjärtat åkte jag hem via Eskilstuna för att lämna tillbaka lilla tjejen…. Hon är en mycket trevlig och tacksam hund att träna!! Suger i sig all kunskap och det gör att man kommer fort framåt!! Tack Annica, Kennel Ryegate’s, för att jag fick äran att träna och starta denna hund på prov!!

Jocke hämtade husvagnen i onsdags och vi har pysslat och fixat i den hela veckan. I lördags åkte vi och införskaffade madrasser, kuddar, tv, kaffebyggare, vattenkokare och lite annat smått o gott som vi behövde till vagnen. I stort sätt hela helgen har gått åt att fixa i ordning den, så Jocke o Pelle kan följa med till jaktprovet i Stjärnhov och dagen efter till Eskilstuna där jag ska ha lydndskurs för kennel Ryegate’s nästa helg. Ska bli mycket spännande att inviga vagnen och första natten blir det fricamping!!

Ja, sen har vi då Diesels hälsa kvar… Hans magkatarr har blivit värre igen! Det började ju veckan innan vi var hos veterinären för klådutredning och vill inte ge sig. Han har haft flera riktigt jobbiga anfall, så jag fick en tid hos Eleonor på Södra Djursjukhuset (magspecialisten vi går till) i onsdags. Han har nu varit utan antiinflammatoriskt medicin sen i början på juni och det är nog så att han inte klara sig utan den tror Eleonor. Då i våras/försommaren fick han kortison, men eftersom han inte mår så bra av det så ska vi prova att ge honom Flagyl denna gång. Flagyl är en antibiotika som även är antiinflammatorisk, som man ger till både människor och djur som bl a har kroniska besvär med magen. Diesel har tidigare bara fått Flagyl när han haft sina diarréer. Nu kommer han få äta det en längre period och så får vi verkligen hoppas på att det hjälper!!! Fungerar inte Flagylen finns det bara kortison kvar att ge och då finns ingen utväg längre… Då får han springa på de evigt gröna ängarna istället. Jag kan inte ge honom en medicin som hjälper magen, men bryter ner resten av kroppen..

Sen har vi klådan.. Vi tog nytt hudprov och svampen var borta, men han är fortfarande röd och irriterad i huden, mao var svampinfektionen sekundär. Han är med största sannolikhet allergisk mot något! Vi ska fortsätta bada honom varje dag och i nästa vecka ta ett blodprov för att se vad det är han är allergisk mot. Vissa saker som hundarna är allergiska mot kan man vaccinera hunden mot. Det är inte alla hundar det fungerar på.. Skulle han nu inte svara på vaccinationen eller att det är ett allergen som inte går att vaccinera mot, är vi åter igen tillbaka till att han måste äta kortison…. Ja, då finns det åter igen inget annat att göra en att låta honom somna in.. Så nu håller jag tummarna för att Flagylen hjälper magen och att vi kan vaccinera bort klådan!!!!! Han har nu ätit Flagyl sen i onsdagskväll och han har inte fått något nytt magkatarrsanfall, men det är lite för tidigt att blåsa faran över! Jag återkommer med hur det går när vi gjort allergitestet.

I fredags vaknade Pelle med feber… Han var inte snuvig, men mycket medtagen och hängig. Ville ha varken mat eller dryck… På eftermiddagen börjar jag ana vad som är fel. Han fick blåsor runt munnen och i rumpan. Jag kommer då ihåg ett blogginlägg som min träningskamrat Anna skrev för något år sedan, när hennes dotter var dålig med samma symtom. Hon fick diagonsen höstblåsor. För säkerhetsskull ringde jag vårdguiden och ja, det är höstblåsor. Hela helgen har varit jobbig för lilla Pelle. Han har haft mycket ont i munnen och blåsor på ben, rumpa, genitalier, runt munnen och på händerna. Det har varit svårt att få i honom mat o dryck… Idag känns han lite bättre, men han får inte gå tillbaka till dagmamman fören de blåsor som sitter på hud som inte täcks av kläder har läkt ut. Om andra barn kommer i kontakt med dessa blåsor blir de smittade. Ja, han smittade som värst innan han fick första symtomen, så hans barngrupp är redan smittad. Men de träffa ju andra barn i sandlådan osv, så vi får vackert vara hemma ett par dagar till.

Nu ska jag krypa ner i sängen hos min man och titta lite på tv innan John Blund kommer. God Natt!!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jaktproven 15-16/9, husvagnen, Diesel till veterinären igen och höstblåsor

 1. Vad kul med husvagn 🙂
  Stort grattis till framgången med Polly, vad roligt!
  Tråkigt med Diesel… Hoppas att ni får svar snart och att vaccination hjälper!!
  Kramar

 2. Marie & Citro skriver:

  Här händer det saker 🙂 Grattis till allt det roliga som hänt och stora styrkekramen till det tråkiga!!

 3. Lindha skriver:

  Härligt med husvagn, grattis till köp o välkommen till klubben! 🙂 Kul det gått så bra med lånevovven med!!!!
  Stackars Diesel, hoppas ni får bukt med alla hans besvär,,,,,, Och att Pelle mår bättre!!!

 4. Helena skriver:

  Jobbigt med Diesels alla besvär som inte går att behandla utan att han blir sämre i nåt annat. Tänker så på er och hoppas innerligt att flagylen och vaccination funkar. Återigen stort grattis till bra jobb med Pollantrollan! Om du vill ha nåt mer att bita i skulle du kanske låna mamsen 😉 Roligt att träffas idag, det var ju ett tag sen! Kramen

 5. Susan skriver:

  Oj det var mkt som var både tråkigt och kul , men jag håller mig till det roliga.
  Grattis till 1 pris och husvagns köp. Det är så kul med husvagn, hoppas hela familjen kommer att trivas i holken :))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s