Skralt med uppdateringar igen….

Allt rullar på i den vanliga hysteriska takten. Kändes som det var igår jag uppdaterade, men det visar sig att det är nästan två veckor sen. Inte meningen!! Min ambition är en uppdatering i veckan, med andra ord skärpning!!

Förra helgen var det första kurstillfället på min lydnadskurs hos Kennel Ryegate’s. Jag var lite pirrig i magen, men det kändes bra bara jag kom igång. Vi gick genom vikten av bra belöningar och fungerande belöningsregler, belöningsord (klickord), brytord (vad man säger när det blir fel) också ville ett av ekipagen ha hjälp med sitt framförgående (ingår i brukslydnaden). Allt flöt på bra och det är ett gäng härliga hundar med tillhörande mattar! Nästa tillfälle är den 2/9. Då ska vi gå genom sitt, ligg, stå inkl stadgan, passivitet och ev lite fotgående beroende på vad vi hinner.

I söndags (19/8) var det dags för start i öppen klass B-jaktprov igen för mig och Indy. Denna gång styrde vi kosan till Sala. Trevligt upplagt prov på skogsmark, gungfly och ett större tjärr med mycket bra funktionärer! Det inleddes med två enkelmarkeringar på land (skogsmark) som man fick en var av, sen fick den med lägst startnr (döpt som ettan nedan) en landdirigering. Därefter fick ettan en dubbelmarkering på vatten som landade i strandkanten, avstånd ca 20-25 meter. Tvåan fick hämta en vattendirigering ca 45 grader till vänster om dubbelmarkeringen, över en liten mini ö och sen upp på nästa lilla mini ö där pippin låg, avstånd ca 20 meter. Sen var det dags för söket…. Ett stort sök där första delen låg på gungfly, resten i skogen. När gungflyn var avsökt rörde man sig utmed söket. Första förlyttningen var nästan 20-25 meter under tiden en hund var ute och sökte. När söket var klart gjorde man vatten och landjobben igen, men i omvänd ordning.

Indy gjorde ett mycket bra prov i mina ögon med tänke på de nya svårigheterna han ställdes för. Domaren var dock inte lika nöjd.. 😉 Indy tyckte det var mycket läskigt när matte bara försvann under tiden han var ute och sökte… Ville inte riktigt lämna mig, men efter två extra kommandon kom han igång igen. Tyvärr är ju betygsneddraget redan ett faktum då… Sen vill han inte söka av ett område på gungflyn och det är ju inte heller bra. Innan söket på vattendirigeringen, vill han åt det håll som markeringarna landat, men efter andra stoppsignalen och omdirigeringen simmade han rakt mot dirigeringenspippin. Betygsnedrag…

Indy var en ”tvåa” så, när det var dags för vattenmarkeringarna hade han redan varit på ön och hämta dirigeringen + att han var där på söket också (inte tänkt så). Han markerade båda bra, men hade glömt lite vart den ena pippi landade (den först kastade) och på vägen ut för att hämta den fick han vind från vattendirigeringen och vill naturligtvis dit istället… Fick kommendera honom åt andra hållet flera gånger innan han gav upp och styrde rätt. Hittade pippin fort, men … Betygsnedrag igen! Landmarkeringarna och landdirigeringen gick klockrent! Mycket nöjd!!

Summan av allt blev ett 3:e pris, men jag är ändå jätte nöjd!! Han gjorde som jag ville, även fast jag fick tjata lite. Svårigheten i söket hade han aldrig varit med om och jag är verkligen glad att jag fick ut honom igen!! För mig spelar det ingen roll att vi ”bara” fick ett 3:e pris. Vi lyckades med alla övningar och han jobbade bra!!! Orkar inte skriva in hela domarkritiken. Hoppas ni har överseende med det!

På vägen hem från Sala hämtade vi Polly, SE VCH RYEGATE’S WALK ON THE WILD SIDE, från Annica (Kennel Ryegate´s) i Eskilstuna.

Polly ska vara hos mig ca en månad. Jag ska starta henne på några nybörjarklass jaktprov. Vi hoppas på att ett förarbyte ska lösa upp några knutar som bara uppstår på proven. Hon är en mycket lättsam och trevlig tik med en perfekt på och av knapp. Vi kommer redan bra överens och hon jobbar fint för mig. Jag hoppas att jag kan lösa upp knutarna, för jag tycker det är en kanonhund och mycket bra avelsmaterial!!

I helgen är det jaktprov för mig och Indy båda dagarna. Lördagen i Laxå, går som sista par och på söndag i Hallstavik, där går vi som första par. Jag har tränat mycket sök, lite markeringar och några dirigeringar denna vecka. Känslan är inte på topp… Han tappar lätt fokus om avstånden blir för långa i markeringarna (både land och vatten) och söket är ömsom vin ömsom vatten. Mycket spring första skicken, sen börjar han jobba. I båda fallen har jag gått tillbaka i träning och gjort dem enklare för att bygga mer självförtroende. Det är det jag hinner göra på en vecka. Svårt att lägga om Indys arbetssätt på bara några dagar. Dirigeringarna däremot känns riktigt bra!! Både på land och vatten!! Håller nu tummarna för att mitt upplägg fungerar och att jag sätter två 1:a pris i helgen!! 😀

Diesel har fått en hel del skallmarkeringsövningar och två sökträningar med sökgruppen. Jag tycker vi sitter fast lite, men i lördags var Jerker och Camilla Linnerborg med på sökträningen. Jerker har många års erfarenhet av sök med skallhundar och jag fick en massa nya träningsupplägg och idéer. Känns riktigt bra!! På onsdag ska jag och Camilla träffas för att träna lite skallmarkeringar. Hon har också en skallhund, en släkting till Diesel. Ska bli super kul!!!

Håll tummarna för mig i helgen nu!! Det känns som vi behöver det!!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Skralt med uppdateringar igen….

  1. Lindha skriver:

    Vi håller tummarna för dig i helgen!!!! 🙂

  2. Helena skriver:

    Här håller vi också!! Skabbhundarna och jag 🙂

  3. Vi håller tummar och tassar så hårt vi bara kan!!! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s