Lyckad vecka

Skrev inlägget i fredags, men glömde lägga ut det….. Tyckte det var konstigt att jag inte såg det på facebook! Här kommer det i alla fall. När ni läser det, tänk att det är fredag!! 😉

Den här veckan är jag mycket nöjd med träningen! Som jag skrev i tidigare inlägg gick Diesel för hundra miljoner i tisdags. Jag mår fortfarande så himla bra när jag tänker på den träningen!!

Indys träningar har varit ojämna, men igår tog han ett riktigt stort steg framåt i framför allt söket. Gjorde två kanon fina sök!! Det ena på lunchen med små dummiesar och på kvällen träffade jag Helena med Lystra för jaktträning. Helena hade med sig fyra pippisar och en kanindummy, som är sydd så det blir ungefär som att bära en kanin. Vi började med att lägga ut pippisarna och ”kaninen” på ett sök. Indy jobbade mycket bra och inledde med att ta in ”kaninen” till min stora lycka. Den var stor och tung, men han kämpade på fint!! Pippisarna kom sen in i rask takt!! Kändes så himla bra efter de dåliga sök han gjort ett tag nu. Därefter la vi ut tre målområden med varierade avstånd för dirigeringar. Även här jobbade han mycket fint!! Bra, nästan rakt på skick. Underbart!! Nu är det dags att börja variera sig och ha dolda dirigeringar ibland och målområden ibland, annars är jag rädd för att det blir för situationsbunden inlärning och de dolda skicken kommer att försämras ännu mer. Dubbelmarkeringen han fick som avslut spikade han snyggt och prydligt!!Det är bara att träna på med samma upplägg, så tror jag att vi har bra utgångsläge inför nästa helg. Måste träna lite vatten jobb också… Den här vecka blev det ett pass som han skötte kanon (dirigeringar), men jag har ett upplägg med dubbelmarkering på långt avstånd jag skulle vilja köra på för att sen kunna göra målområde för dirigering på samma ställe. Hoppas på att syrran kan hjälpa mig på tisdag med det!!

I morgon, lördag, styr jag och vovvarna kosan till Eskilstuna för att hålla lydnadskurs på Kennel Ryegate’s. Det ska bli såååå himla kul!!! Det är länge sen jag höll kurs, jag är taggad och hoppas på att kursarna blir nöjda!!

På söndag förmiddag är det sökträning för Diesel och min del. Veckan som kommer blir det mycket jobb med Nacka BK:s kommande söktävling och träningsmässigt kommer fokus mest ligga på Indys jaktprovsstart på söndag den 19/8.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lyckad vecka

  1. Vad roligt att Diesels träning går så bra! Hejja, hejja! 🙂

  2. Skönt när träningen flyter! Tack för att du tog dig tid igår, nu ska jag fundera 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s